Annons
Robert Larsson (till vänster) lämnar över till John Karbin. Foto: Pressbild

Ny vd utsedd på Skellefteföretaget – han börjar i augusti: ”Hedrande”

NÄRINGSLIV John Karbin blir ny vd på Valutec i Skellefteå. Han efterträder Robert Larsson som efter 13 år som vd kommer att gå vidare till andra arbetsuppgifter.

Annons

John Karbin har arbetat på företaget i 22 år och är automationschef i dag. Han kommer att tillträda vd-posten den 1 augusti och behåller sin nuvarande roll fram till den dagen.

– Det är hedrande att kliva in i rollen som vd, säger han i ett pressmeddelande.

Han efterträder Robert Larsson som under sina 23 år på företaget, 13 som vd, sett omsättningen öka från cirka 100 till närmare 800 miljoner kronor. John ser fram emot att bygga vidare på den grund som har lagts.

– Jag har som del av ledningsgruppen varit med om resan som vi gjort tillsammans. Robert har varit en viktig drivkraft i att hela tiden flytta våra positioner framåt genom att utveckla både vårt erbjudande och våra marknader, säger han.

Annons

Robert själv kommer från och med augusti att jobba med försäljning och utveckling på Valutec samt affärsutveckling hos huvudägaren Addtech, vilket han berättar känns inspirerande.

– De här åren har varit riktigt bra, men jag känner att tiden är rätt att lämna över till John, som kommer att göra ett utmärkt jobb, säger Robert.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons