Annons
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Kaptenen förlänger inför säsongen i högsta ligan: ”Var en självklarhet”

SPORT Skellefteå AIK-kaptenen Ellen Lövgren hakar på truppen upp i SDHL. Hon har nu skrivit under för ytterligare två år.

Annons

Efter att ha fått c:t på bröstet den gångna säsongen var det Ellen Lövgren som ledde laget upp i högsta ligan. Den 25-åriga centerns resa i svartgult fortsätter.

– För mig var det en självklarhet att stanna kvar. Jag har hejat på AIK så länge jag kan minnas och vi har jobbat för SDHL så länge. Så när jag fick möjligheten att fortsätta så var det en no brainer, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Hon är en spelare från bygden, har Kågedalens AIF som moderklubb och anslöt till AIK inför säsongen 2019/2020, efter några SDHL-säsonger i Modo. Ellen tycker att hon utvecklats mycket sedan dess.

– Förutom att jag tycker att jag blivit en allmänt bättre hockeyspelare, har jag också fått en klarare bild av vad jag är för typ av spelare. Jag har fått massor av erfarenhet av viktiga matcher, blivit mycket bättre tränad och utvecklats i mitt ledarskap.

Annons

Hennes nya kontrakt med klubben sträcker sig över säsongen 2025/2026. General manager Ulrika Dahlgren välkomnar förlängningen, beskriver Ellen som en förebild och en lagspelare som hela tiden jobbar för att utvecklas.

– Hon är en skicklig och hårt jobbande center som vill bli bättre varje dag och i alla moment. Det känns väldigt bra att Ellen vill fortsätta sin resa med oss då hon har en betydelsefull roll både på och vid sidan av isen, säger Ulrika Dahlgren.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons