Annons
Foto: Jonatan Stålhös

Ny värvning klar – SDHL-meriterad back till spel i AIK: ”Stark spelare”

SPORT Skellefteå AIK får ytterligare förstärkning inför klivet upp i SDHL. Från Leksand ansluter Aino Karppinen till truppen.

Annons

I går presenterade Skellefteå AIK ett första nyförvärv inför damernas nästa säsong, forwarden Jenna Pirttijärvi, och nu tillkännages nästa: backen Aino Karppinen som kommer närmast från SDHL-spel i Leksand.

I ett pressmeddelande beskriver Ulrika Dahlgren, general manager i AIK, henne som en hårt arbetande back med både offensiva och defensiva kvalitéer.

– Hon har bra puckhanteringsskills och bra förmåga att hitta ytorna. Aino är en stark spelare i närkampsspelet och i kampen om pucken, säger Ulrika Dahlgren.

Annons

25-åriga Karppinen har spelat totalt 77 matcher i SDHL och även representerat Finland i landslagssammanhang vid flera tillfällen. Hon är spelare som tänker jobba hårt för laget.

– Jag kommer att bidra med erfarenhet av spel i SDHL och en hundraprocentig arbetsmoral, både på och utanför isen, utan att för den delen glömma bort att ha roligt under tiden, säger hon och fortsätter.

– Mina styrkor ligger i att hjälpa laget både offensivt genom bra puckkontroll, och defensivt genom att vinna kamper över hela isen.

Annons

Hon har fått ett gott intryck av föreningen, av Skellefteå och gillar det nordliga läget. Aino Karppinens avtal med klubben sträcker sig över säsongen 2024/2025.

Tidigare har målvakten Miranda Dahlgren också kritat på för en förlängning i AIK.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons