Annons
Örjan Kallin tillträdde som vd förra måndagen den 15 april. "Renholmen ska ge sig ut på en större geografisk marknad i Europa", säger han. Foto: Pressbild

Branschprofil blir ny vd – nu satsar bolaget på expansion: ”Vill framåt”

NÄRNGSLIV Han har lång erfarenhet av träindustrin och flera ledande positioner inom trä- och byggbranschen bakom sig. Nu är Örjan Kallin ny vd på Renholmen.

Annons

Renholmen AB med huvudkontor i Byske grundades 1952 och är en leverantör av utrustning till såg- och vidareförädlingsindustrin. Bolaget omsätter drygt 320 miljoner kronor och har runt 60 anställda i dag.

I ett pressmeddelande presenteras rekryteringen av branschprofilen Örjan Kallin, ny vd på Renholmen sedan måndagen den 15 april.

– Det känns väldigt utvecklande och stimulerande att få hjälpa Renholmen att växa. De har stora ambitioner de kommande fem åren och är utvecklingsorienterade. Det känns bra – jag vill framåt, säger han i pressmeddelandet.

Annons

Örjan Kallin är byggnadsingenjör i grunden och inledde sitt arbetsliv som arbetsledare och produktionschef på Skanska. Efter byggkrisen i början av 1990-talet har han arbetat som konsult och haft flera chefsuppdrag inom trä- och byggindustrin, Örjan har bland annat varit vd för IUC trä i Västerbotten, Martinsons Byggsystem och för SSC Entreprenad (Skellefteå Snickericentral).

Jag är jätteglad över den här tjänsten.

Som ny vd på Renholmen ser han fram emot att leda Byskeföretaget på expansion i Europa. Enligt bolaget förs en bra dialog med både befintliga och nya kunder.

– Jag är jätteglad över den här tjänsten på Renholmen. Jag tror att jag kan bidra med mycket när det gäller att arbeta i projekt, som är en av Renholmens kärnverksamheter, samt i marknads- och försäljningsarbetet. Jag har jobbat mycket med marknadsföring både i Sverige och utomlands, vilken passar bra nu då Renholmen ska ge sig ut på en större geografisk marknad i Europa, säger Örjan Kallin.

Annons

Per Jonsson, som varit tillförordnad vd under en period, är mycket nöjd med rekryteringen. Han kommer nu att återgå till sin ordinarie roll som vd på ägarbolaget Arat på heltid, men förblir styrelseordförande i Renholmen.

– Renholmen har fantastisk och engagerad personal, så Örjans team kommer att stötta honom på ett föredömligt sätt. Personalen har stenkoll på våra produkter, på kulturen inom företaget och på kunderna. Den här laguppställningen, med Örjan i spetsen, kommer bli kanonbra, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons