Annons
Peter Gyllenberg (till höger) och husproduktionen i Jörn. Foto: Jonas Westling / Contractor

Ny på jobbet – Peter Gyllenberg vd på bolaget som vänt utvecklingen

NÄRINGSLIV Peter Gyllenberg är ny vd på Jörnträhus sedan den 1 februari och tror på företagets framtid.

Annons

Hustillverkaren hade det kämpigt i fjol och i augusti varslades de anställda, men orderingången tog fart under hösten och prognosen för 2024 är god. I alla fall enligt ägarbolaget Contractor och Peter Gyllenberg, den nye vd:n på Jörnträhus.

– Det känns roligt och inspirerande, 2024 ser ut att bli ett bra år för Jörnträhus, säger han på Contractors hemsida.

Han har tidigare varit tillförordnad produktionschef på företaget. Peter Gyllenberg är också KMA-chef på Contractor Holding, en roll han är tjänstledig ifrån under året. Som vd på Jörnträhus har han nu fått ansvar för företagets tjänstepersoner och vissa kundkontakter.

Annons

”Framtiden ljus”

Jörnträhus har vänt utvecklingen, konstaterar Contractor på sajten. Att resultatet för 2023 var positivt och att förfrågningarna på såväl villor som flerbostadshus blir fler.

– Vårt produktionsunderlag just nu sträcker sig till slutet av maj och början av juni. Och jag gissar att vi kommer att ha fullt upp även under hösten. Så framtiden ser ljus ut för bolaget, säger Peter Gyllenberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons