Annons
Foto: Jonatan Stålhös / Arkivbild

Karlgårdsbron: Skellefteå kommun hävdar avtalsbrott efter avbrutet arbete • ”Vår skyldighet att agera”

NYHETER Skellefteå kommun hävdar avtalsbrott efter att entreprenören som ansvarar för bygget av Karlgårdsbron valt att avbryta arbetet, meddelar kommunen i dag.

Annons

Karlgårdsbron skulle egentligen ha stått färdigt för slutbesiktning den 31 augusti i fjol, men i början av 2023 meddelade entreprenören att de inte skulle hinna till dess.

I en ny överenskommelse med Skellefteå kommun sattes slutdatumet till 30 juni 2024, men nu har entreprenören begärt ännu mer tid och ersättning för fördyringar i projektet, rapporterade Norran häromdagen. Och nu har arbetet stoppats.

Enligt Skellefteå kommun ska entreprenören ha avbrutit arbetet på måndagen mot bakgrund av ställda krav, vilka kommunen bestämt hävdar saknar grund. Nu anklagas entreprenören också för avtalsbrott.

Annons

Kommunen anser att entreprenören gör sig skyldig till avtalsbrott genom att stoppa arbetet”, uppger kommunen i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Det är otroligt tråkigt att vi har hamnat här. Vi har haft djupgående diskussioner upprepade gånger med entreprenören om deras prestation och är fortsatt inte eniga, säger projektchef Thérese Bäckström Zidoli.

– Vår bedömning är att entreprenören vill ha en oskälig tidsförlängning och ersättning för kostnader som inte är avtalsenliga, fortsätter hon.

Annons

Skellefteå kommun beskriver Karlgårdsbron som en viktig del i Skellefteås samhällsutveckling. En bro som behövs och som får en viktig funktion i den växande kommunen.

– Skellefteå behöver den här bron snarast för att få till bättre trafikflöden, samtidigt är det vår skyldighet att värna om våra skattemedel och agera när det inte går rätt till, säger Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Diskussionen mellan parterna fortsätter och enligt pressmeddelandet ska Skellefteå kommun återkomma med mer information längre fram.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons