Annons
Så här såg bygget ut i slutet av september. Då har arbetet stått still nästan hela sommaren. Foto: Jonatan Stålhös

Klart: Karlgårdsbron försenas med tio månader • ”Men håller budget”

NYHETER Trafikstarten för Karlgårdsbron försenas med tio månader. Det tillkännager Skellefteå kommun efter förhandlingar med entreprenören Kauno Tiltai.

Annons

Planeringen säger att Karlgårdsbron ska stå färdig för slutbesiktning den 31 augusti, men det kommer inte att hända. Enligt Skellefteå kommun ska entreprenören Kauno Tiltai, som bygger bron, nu ha meddelat att de inte hinner.

Kommunen skriver att det, enligt entreprenören, beror på lösningen med pålbryggan. På grund av lågt vattenstånd fick de bygga en pålbrygga istället för den pontonbrygga som planerades först.

– Förhandlingar angående ändrad metod har pågått under en tid och till följd av det får Kauno Tiltai de tio extra månader de säger sig behöva, säger Therese Bäckström Zidoli, funktionschef på Skellefteå kommun, i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt en ny överenskommelse med Kauno Tiltai ska bron stå färdig den 30 juni 2024.

Innebär detta att projektet blir dyrare?

– Ja, i och med att detta är ett förändringsarbete som vi har godkänt. De har rätt till ersättning för både kostnad och tidsförlängning, men vi håller oss fortfarande inom projektets budget, säger Therese Bäckström Zidoli till Megafonen.

Totalt har 300 miljoner kronor budgeterats för bygget av Karlgårdsbron.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons