Annons
Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden. Foto: Patrick Degerman / Magnus Lindkvist

Nämnden godkänner plan – viktigt led i bygget av 200 nya lägenheter

NYHETER Cirka 200 nya lägenheter på Sjungande Dalen har kommit ett steg närmare verkligheten. Detaljplanen som möjliggör bygget har godkänts i bygg- och miljönämnden.

Annons

De nya bostäderna planeras intill Orkestervägen på Sjungande Dalen, i skogsområdet norr om den befintliga bebyggelsen.

Det har framförts synpunker på byggplanerna. Exempelvis kring påverkan på djur och natur, markens lämplighet och trafikökningen i området, men bygg- och miljönämnden går framåt i planerna. Den nya detaljplan som möjliggör bygget har nu godkänts.

Annons

Planen är att bygga flera huskroppar, mellan fem och nio våningar höga, med cirka 200 lägenheter totalt. Tanken är att placera byggnaderna så att risken för skugga över befintliga bostäder i området blir minimal.

– De nya bostäderna kommer att ligga nära alla friluftsaktiviteter som området erbjuder och få trivsamma innergårdsmiljöer med ytor för att leka och umgås, säger nämndens ordförande Annamaria Hedlund (S) i ett pressutskick.

Ärendet går vidare till kommunfullmäktige där ett slutgiltigt beslut om byggandet tas.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons