Annons
Iosif Karamboti (S), ordförande i socialnämnden. Foto: Patrick Degerman

Efter problemen på härbärget – ny lösning klar: ”Varit en prioritering”

NYHETER LP Guldstaden kommer att driva härbärget i Ursviken fram till den 30 april 2024 medan Skellefteå kommun utreder de problem med uteblivna löner och misstänkt dubbelfakturering som upptäckts hos det företag som tidigare drev verksamheten.

Annons

– Vi är väldigt glada att det har gått att ordna fram ett nytt härbärge så pass snabbt. Det här har varit vår största prioritering sedan det beslutades att tidigare avtal skulle brytas eftersom det handlar om en utsatt grupp, säger Iosif Karambotis, ordförande i socialnämnden i Skellefteå kommun, i ett pressmeddelande.

Det var i januari när den buss som vanligtvis kör hemlösa i Skellefteå till härbärget i Ursviken inte dök upp som problemen rullades upp. Det visade sig att företaget som tidigare drev härbärget, Ayanna Home AB, inte hade betalat ut löner till de anställda och att flera fall av dubbelfakturering ägt rum, något Norran var först att rapportera om. Ayanna Home uppgavs också ha sålt bolaget som bytt namn till Familjär Familjehem varvid ytterligare dubbelfakturering ska ha förekommit.

Annons

Det nya avtalet med LP Guldstaden, en verksamhet inom Pingstkyrkan i Skellefteå, börjar gälla den 12 februari och löper fram till 30 april 2024. Tanken är att man efter detta datum ska ha en långsiktig lösning för härbärget klar.

– LP Guldstaden kommer att driva härbärget fram tills dess att de juridiska bitarna utretts och vi fått en klar bild av vad som hänt, säger Iosif Karambotis till Megafonen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons