Annons
Skellefteå Cheerleading Athletics. Foto: Richard Garvare

Förening får fint stipendium – som en av 30 i Sverige: ”Oerhört glada”

SPORT Skellefteå Cheerleading Athletics tilldelas ett ärofyllt stipendium på 100 000 kronor av Tore A Jonassons stiftelse för sitt arbete under 2023.

Annons

Tore A Jonassons stiftelse delar årligen ut 4,5 miljoner kronor i stipendier till olika konstnärer och idrottsföreningar. För att en förening ska förunnas ett måste den vara välkomnande, ta tillvara på engagemang och erbjuda verksamhet för en bred målgrupp.

Under 2023 års verksamhet ska stipendiaterna även ha jobbat för att möjliggöra ungas delaktighet och engagemang. De ska inte minst ha gett unga chansen att själva bli ledare och möjlighet att utvecklas i sin ledarroll.

Annons

En idrottsförening som uppenbarligen uppfyller allt detta, som en av 30 stipendiater i Sverige, är Skellefteå Cheerleading Athletics.

– Vi är oerhört glada och stolta över att ha blivit tilldelade stipendiet. Det betyder väldigt mycket för oss som förening, säger Ida Lindberg, sportchef i föreningen, i ett pressmeddelande.

Ida Lindberg, sportchef i cheerleading-klubben. Foto: Privat

Stipendiet på 100 000 kronor kommer föreningen att investera i sina medlemmar.

– Dessa pengar kommer hjälpa oss att kunna fortsätta utveckla våra tränare och i sin tur även utveckla föreningen, fortsätter Ida Lindberg.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons