Annons
Angelica Vesterlund och Sara Enqvist. Foto: Roger Lindström

Ideella ledare prisas för sitt stora engagemang: ”Roligt och ärofyllt”

SPORT Angelica Vesterlund och Sara Enqvist uppmärksammas för sina fina insatser som idrottsledare. John Enbergs stiftelse har utsett dem till årets idrottsstipendiater 2023.

Annons

Sara Enqvist är huvudtränare i Skellefteå Skidklubb och brinner för sporten. Hon har själv en karriär som skidåkare och skidskytt bakom sig och tränaren är mån om att ge klubbens åkare så bra förutsättningar som möjligt.

– Jag ser det också som viktigt att ungdomarna har roligt tillsammans även utanför träning och tävling. Vi i klubben har så många duktiga ledare som hjälps åt med det, säger hon i ett pressmeddelande.

Det blir många ideella timmar och för sitt stora engagemang är det Sara Enqvist som tilldelas John Enbergs idrottsledarstipendium på 30 000 kronor.

– Det är riktigt roligt och ärofyllt och det är klart att jag har spanat på möjligheten att kunna använda delar av stipendiet till att följa och se Evelina Crüsell på junior-VM i Planica, Slovenien – om hon nu blir uttagen, fortsätter hon.

Annons

”Ett sätt att ge tillbaka”

John Enbergs stiftelse delar årligen ut stipendier för uppmärksamma förebilder till ideella idrottsledare i Skellefteå kommun samt Bastuträsk. Det andra stipendiet, John Enbergs stipendium för yngre ledare, går till Angelica Vesterlund.

– Jag är jätte, jätteglad att bli uppmärksammad på det här viset, säger hon.

Angelica är ungdomstränare i Clemensnäs ishockey och innebandy. Hon har själv spelat bägge, inte minst innebandy, och prisas med ett stipendium på 20 000 kronor. Förutom att ha startat en träningsgrupp för kvinnor i Ursviken häromåret sitter hon dessutom i Clemensnäs fotbollskommitté i dag.

– Det är ett sätt att ge tillbaka för allt det jag själv fått uppleva inom idrotten, berättar Angelica Vesterlund.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons