Annons
Foto: Arkivbild

Nyårshelgen summerad: Fylla, bråk och suspekt förare stoppad på E 4

NYHETER Polisen beskriver nyårsnatten i länet som relativt lugn. I Skellefteå har man ändå fått ingripa ett antal gånger i helgen.

Annons

Under lördagsnatten ska det ha utbrutit tumult på ett uteställe i Skellefteå. Polisen tillkallades en dryg halvtimme efter midnatt, åkte dit och omhändertog en ung man enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Han misstänks för misshandel, försök till misshandel, skadegörelse samt ofredande, där de målsägande är två andra män. Den unge mannen misstänks även för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet.

Annons

Nästa natt, nyårsnatten, beskrivs som relativt lugn i Västerbotten. Polisen hade mer att göra än under en vanlig helgnatt, men det ska inte ha skett några allvarliga olyckor eller brott.

– De flesta ärenden har varit kopplade till fylleri, uppger polisen på sin sajt.

Totalt omhändertogs 20 personer i länet varav 2 i Skellefteå. Den ena överlämnades till sjukvården medan den andra sattes i polisens arrest. Ett antal personer avvisades eller avlägsnades också från centrum under natten.

Annons

Tidigt nästa morgon larmades polisen om en vinglig bilfärd på E 4 vid Solbacken. En patrull åkte ut, satte stopp för bilen samt tog ett utandningsprov, och mannen bakom ratten medtogs för ytterligare provtagning.

Även han omhändertogs sedan enlig Lob, misstänkt för grovt rattfylleri.

På nyårsdagen inträffade en olycka med, när två bilar krockade i Södra Bergsbyn. Polisen åkte dit men kunde lämna platsen utan åtgärd. Ingen ska ha kommit till skada och de inblandade skulle själva kontakta bärgare och försäkringsbolag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons