Annons
Johan Westerlund, Petter Sandström, Sebastian Åkesson, Pontus Åkesson, Mikael Israelsson och Simon Åkesson i det progressiva rockbandet Moon Safari. Foto: Carina Hedlund

Moon Safari firar 20 år – med show i kulturhuset: ”Kommer att ge allt”

MUSIK De kom nyss tillbaka med sitt första album på 10 år, turnéplaner och en önskan om att även spela på hemmaplan igen – och så blir det. Moon Safari är klara för Sara kulturhus.

Annons

Tio år efter albumet Himlabacken vol.1 kom Skelleftebandet Moon Safari med uppföljaren, Himlabacken Vol.2, i slutet av 2023. Det progressiva rockbandet möttes av en skur hyllningar från en enig kritikerkår i såväl Sverige som världen.

“Den bästa platta som släppts på denna sida millennieskiftet.”
“10 out of 10, a stone cold masterpiece.”
“I’m utterly blown away!”

Annons

Vi har berättat om återkomsten och att bandet nu har spelningar i Tokyo och Oslo att se fram emot.

– Vi har inte bokat något i Skellefteå än men det är klart att det vore kul att spela på hemmaplan. Sara kulturhus är ju himla fint och det vore enormt roligt att få spela där, säger Petter Sandström, sångare i Moon Safari, i artikeln.

Hundra procent Skellefteå

Och nu slår bandets önskan in. Den 18 maj återvänder Moon Safari till Skellefteå för att fira sitt 20-årsjubileum med en konsert i Sara kulturhus. Och återkomsten sker med lika delar entusiasm och förväntan.

– Vi är ett hundra procent ett Skellefteåband. Allt vi gjort under de senaste 20 åren har utgått från Skellefteå och det lär fortsätta. Så att få starta turnerandet med låtarna från Himlabacken Vol.2 inför hemmapublik på Sara kulturhus känns både spännande och inspirerande. Vi kommer att ge allt, hälsar bandmedlemmarna i ett pressmeddelande.

Annons

En ynnest för Skellefteå

Moon Safaris framgångar har under åren tagit dem över hela världen, från Europa till Japan och USA.

– Det är en ynnest att Moon Safari gör en av sina jubileumsspelningar i Skellefteå. Extra kul är att publiken som inte upplevt bandet tidigare får göra det på hemmaplan, säger Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons