Annons
Olyckan ska ha inträffat på E 4 strax norr om Bureå. Foto: Google

Olycka med tunga fordon på E 4 – och annan i bilkön bakom • Ledde till stora störningar • Två till vård

NYHETER Flera tunga lastbilar kolliderade på E 4 utanför Bureå i torsdagens snöyra, vilket orakade ett trafikstopp. I kön som bildades inträffade sedan en annan olycka. Två personer har tagits omhand och förts till sjukhus i ambulans.

Annons

SOS larmades klockan 09.57 på torsdagen. Olyckan med flera fordon ska ha inträffat på E 4 strax norr om samhället.

Enligt Trafikverket är påverkan mycket stor. Myndigheten meddelar att vägen stängs av i bägge färdriktningar så länge räddningsarbetet pågår.

Uppdatering, 10.24:

Det är en stor olycka. Enligt personen som ringt in larmet ska tre lastbilar och en personbil vara inblandade, uppger SOS Alarm. Räddningstjänsten och ambulansen är båda på plats.

Har någon person avförts i ambulans ännu?

– Nej, inte ännu, säger SOS-operatören.

Uppdatering, 10.29:

Trafikverket uppmanar nu trafikanter att välja en annan väg, om möjligt. Arbetet på olycksplatsen bedöms preliminärt pågå till klockan 11.30 men det kan ändras.

Uppdatering, 10.41:

Räddningstjänsten översvämmades av information till en början men har nu konstaterat att det är två långtradare och en bärgningsbil som har krockat. Det säger Amanda Nordström, operatör på RC Nord.

– Vägen är helt avstängt tills vidare. Vi jobbar på platsen, säger hon.

Uppdatering, 10.56:

Tre ambulanser har varit där men alla har lämnat platsen nu. Enligt SOS Alarm har en person förts till sjukhus för vård. De andra ambulanserna har återgått utan patient.

Skadeläget hos personen är okänt.

Uppdatering, 11.05:

En följdolycka har skett i norrgående körriktning på E 4, i bilkön som uppstått till följd av den första olyckan, meddelar Trafikverket. Det är okänt hur allvarlig den är.

Det är endast i norrgående riktning som det är totalstopp just nu. Den södergående trafiken ska ledas om via Bureå.

Uppdatering, 11.18:

Ambulansen har kallats tillbaka med anledning av följdolyckan i kön. Enligt SOS Alarm ska en personbil ha kört in i en annan bakifrån.

Ambulanspersonalen har kommit fram och kommer att titta till de inblandade.

Uppdatering, 11.23:

Även polisen är på plats och bistår i arbetet.

Uppdatering, 11.42:

Det är fortfarande stopp i norrgående riktning. Enligt Amanda Nordström på RC Nord lär det vara det i minst en timme till.

– Bärgning har kommit igång vid den första olyckan, den med långtradarna, men det är den närmaste prognos vi har fått, säger Amanda Nordström.

Den senare kollisionen i bilkön kommer också att innebära en påverkan. En bärgare har kallats dit med, men inte kommit fram ännu.

Uppdatering, 12.03:

En andra person ska ha förts till sjukvård nu, till följd av olyckan i bilkön.

Uppdatering, 13.08:

Räddningstjänsten har i huvudsak kunnat lämna platsen nu. Tina Andersson på RC Nord berättar att en enhet stannat kvar för att hjälpa polisen dirigera trafik.

– Bärgningspersonal är också på plats, säger hon.

Resterande arbete är upp till dem. Bärgning pågår, meddelar Trafikverket, men prognosen just nu är att norrgående körfält kommer att fortsätta vara stängt fram till klockan 14.00.

Vi söker uppgifter om skadeläget hos personerna som förts till sjukvård.

Uppdatering, 14.15:

Trafikverkets varning har inte förlängts, så nu ska trafiksituationen ha återgått till det normala.

Uppdatering, 15.13:

De två personerna har skadats måttligt respektive lindrigt. I en kommuniké uppger Markus Lundmark, sjukvårdsledare på ambulansen, att den ena har skadat ryggen medan den andra haft oklara skador.

Båda har förts till akutmottagningen vid Skellefteå lasarett för vård.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons