Annons
Företagets grundare och vd Alexander Harpa bredvid Daniel Önneberg, delägare och försäljningschef. Foto: Pressbild

Gått från 26 till över 100 miljoner i omsättning på ett år – inga planer på att stanna där: ”Expanderar nu”

NÄRINGSLIV 2023 blev ett kanonår för Jörnsföretaget Latitude 65, som i dag omsätter över 100 miljoner kronor och håller på att expandera bortom Sveriges gränser.

Annons

Energidrycksföretaget Latitude 65 med huvudkontor i Jörn har gått från framgång till framgång sedan starten 2021.

Produkten har hela tiden nått fler, så sent som i mars blev Latitude 65 en central leverantör till Ica och Coop och i dag säljs drycken i tusentals butiker över hela landet. Företaget har även öppnat kontor i Stockholm.

Hur många sysselsätter ni i dag?

– Ja gud, jag tror att vi är drygt 30 i dag. Vi har anställt 5 personer bara de senaste två månaderna, säger Daniel Önneberg, delägare och försäljningschef.

Annons

Han beskriver teamet de lyckats bygga upp som nyckeln till varför det gått så bra.

– Vi har jättebra personal som sliter och jobbar hårt, och det finns en bra gemenskap och mentalitet i bolaget, säger Daniel.

74 miljoner upp

Omsättningsökningen har varit något spektakulär. Latitude 65 omsatte 2,2 miljoner kronor under startåret och 26 miljoner året därpå. Nu, med 2023 sammanfattat, är de förbi 100 miljoner kronor.

– Man kan bara säga vilken jävla resa. Det är helt galet, säger Daniel.

Annons

Hur fortsätter resan härifrån?

– Vi ska egentligen fortsätta som vi gör. Ta med oss den erfarenhet vi fått och teamet vi har skapat. Vi håller på att expandera till Finland nu vilket ska bli väldigt spännande. Det finns en enorm marknad kvar att upptäcka, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons