Annons
Helena Markgren, vd på Skebo. Foto: Pressbild

Framåt i planerna på nya bostäder – Skebo vill komma igång snabbt

BOSTAD Med en tilldelning av två markfastigheter har Skebo kommit ett steg närmare bygget av 140 nya bostäder i Skellefteå, vilka behövs, tycker vd Helena Markgren.

Annons

En marktilldelning har gjorts i kommunstyrelsens arbetsutskott under tisdagen, vilket låter Skebo gå framåt i planerna på nya bostäder på Morön och Morö Backe.

– Vi är riktigt glada över tilldelningarna och kommer att arbeta för att byggandet på båda fastigheterna inleds så snart som möjligt, säger Harriet Classon, ordförande på Skebo, i ett pressmeddelande.

Planen för Morön

60-70 av bostäderna ska byggas på Morön, fördelat på två hus som blir uppemot sex våningar höga. Enligt bostadsbolaget kan byggstarten ske redan till sommaren och de första lägenheterna stå inflyttningsklara vid årsskiftet 2025/2026.

– Vi har förberett oss för att snabbt komma i gång med upphandling och produktion, säger Skebos vd Helena Markgren.

Annons
Det anvisade området på Morön. Karta: Skebo

– Vi är i ett läge med rekordstor inflyttning till Skellefteå och vi ser att vi behöver vara en nyckelspelare i att skapa ett brett utbud av bostäder. Men för att möta behoven behöver vi vara flera aktörer som satsar och bygger, fortsätter hon.

Planen för Morö Backe

På Morö Backe planeras tvåvåningshus med 70–80 lägenheter. En ny detaljplan för området har nyss vunnit laga kraft och enligt Skebo kan befintlig infrastruktur nyttjas för att möjliggöra en omgående byggstart.

– Ett gott exempel på hur vi tänker nytt i det unika läge som vi har i Skellefteå. Processen har verkligen varit lösningsorienterad och gått snabbt från detaljplan till marktilldelning till planerad byggstart, säger Helena Markgren.

Annons
Det anvisade området på Morö Backe. Karta: Skebo

Även Patrik Larsen, mark- och exploateringschef på Skellefteå kommun, är positiv till det raska förfarandet för att möjliggöra bostadsbyggandet.

– Vårt mål är att få i gång en ökad produktion av bostäder så snabbt som möjligt och där är Skebo en bra aktör då de helhjärtat sluter upp bakom det målet, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons