Annons
Foto: Arkivbild / Pressbild

Citykompaniet säljs – tillsammans med flera andra fastigheter i stan: ”Ger oss en väldigt bra kapitalbas”

NYHETER Nordvestor Fastigheter AB töms på de fastigheter som företaget äger i centrala stan. Försäljningen omfattar bland annat Citykompaniet och det intilliggande, nybyggda parkeringshuset.

Annons

Affären tillkännagavs på tisdagen. Nordvestor Fastigheter säljer fastigheterna till Diös med ett fastighetsvärde på 810 miljoner kronor.

Affären omfattar Citykompaniet, CK-parkeringshuset och nybygget på tomten direkt norr om om p-huset. Likaså huslängan mot gågatan där butiker som Bastard Burgers håller till – och huslängan på torgets östra sida, där bland annat Biostaden Aveny är.

Annons

Pär Nordlund, vd på Nordvestor Fastigheter, förklarar att de tömmer företaget på fastigheter. Det frisläppta kapitalet ska användas för nya investeringar i Skellefteå.

– Nordvestor Fastigheter ägs till hälften av Nordvestor Förvaltning och till hälften av Norra Västerbotten förvaltning. Verksamheten som Nordvestor Förvaltning gör ska fortlöpa och den här affären ger oss en väldigt bra kapitalbas, säger Pär Nordlund.

Nu tittar vi på bostadsproduktion.

– Vi ska inte lämna Skellefteå, utan tänker stanna kvar och investera i framtiden. Nu tittar vi på bostadsproduktion, fortsätter Pär Nordlund, som har förtroende för Diös.

Annons

Med köpet stärker Diös sin position i stan. De beskriver Skellefteå som en av Sveriges hetaste städer just nu, och en självklar plats för dem att satsa. De fem fastigheterna är i anslutning till deras befintliga bestånd och innefattar 40 000 kvadratmeter totalt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons