Annons
Louise Elander-Degerstedt efter prisutdelningen. Foto: Maria Sörling Burén / Klas Sjöberg

Årets läkarhandledare i Skellefteå utsedd: ”Väldigt rörd och tacksam”

NYHETER Louise Elander-Degerstedt är den 24:e mottagaren av hederstiteln som årets läkarhandledare i Skellefteå.

Annons

Louise Elander-Degerstedt är överläkare på anestesi, operation och intensivvård. Hon är ursprungligen från Värmland men med en mamma från Gummark tillbringade hon mycket tid i Skellefteå under uppväxten.

Hon gjorde sin AT-tjänstgöring här, hennes man kommer från Ersmarksbodarna och efter att Louise slutfört sin ST-tjänstgöring i Stockholm gick flyttlasset norrut.

Nu har hon utsetts till 2023 års läkarhandledare i Skellefteå.

– Jag är väldigt rörd och tacksam. Att bli nominerad var nästan större än att vinna, säger Louise Elander-Degerstedt i ett pressutskick.

Annons

I vinstnomineringen framgår det hur uppskattad hon är i rollen som ST-studierektor:

Louise har efter att hon påbörjade sitt arbete som ST-studierektor genomfört stora förändringar på vår klinik där vår ST-utbildning nu är väl planerad och håller en hög nivå. Utöver hennes goda organisatoriska förmåga är hon mycket uppskattat som handledare i den dagliga verksamheten där hon gärna undervisar i smått och stort, oavsett tid på dygnet. Detta gäller inte bara oss ST-läkare utan även all annan personal som hon jobbar med. Vi tycker att Louise är ett föredöme som förtjänar att lyftas fram som årets handledare 2023.

– Att några av mina kollegor tagit sig tid att skriva en så fin nominering. Jag vill tacka mina fantastiska kollegor. De är ett jättefint gäng, säger Louise Elander-Degerstedt.

Annons

Hon är den 24:e mottagaren av hederstiteln som delas ut för att uppmärksamma den professionella läkarhandledning som finns i Skellefteområdet.

Övriga nominerade var Mats Hjortborg, överläkare på Kirurgcentrum, Ida Norberg, överläkare på psykiatrin, distriktsläkaren Anna Avander på Anderstorps hälsocentral samt Louises man Fredrik Degerstedt, överläkare på Kirurgcentrum.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons