Annons
Baserat på pressmeddelande
Eldkvarn med Plura Jonsson i spetsen kommer till Skellefteå den 16 augusti nästa år. Foto: Fredrik Hjerling

Eldkvarn gör sista turné – klara för Skellefteå: ”Enda i norra Norrland”

MUSIK Eldkvarn kommer till Skellefteå. Sommaren 2024 tar bandet sin avskedsturné till Sara kulturhus, skriver kulturhuset i ett pressmeddelande.

Annons

Som få band i Sverige har Eldkvarn med Plura Jonssons texter skildrat både sin gamla hemstads stolta historia i låtar som ”3:ans spårvagn genom ljuva livet”, ”Alice”, ”27” och även huvudstaden i låtar som ”Stockholms Stjärnor”. Och som få andra har Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart.

I somras hölls två avskedskonserter som väckte enormt stor uppmärksamhet då fans från hela landet strömmade till bandets hemstad Norrköping. Efter succén står det nu klart att hela Sverige ska få ta farväl av bandet, under en sista turné.

Annons

De har spelat i Skellefteå förut och så blir det även nu. Eldkvarn kommer tillbaka den 16 augusti 2024 och denna gång blir arenan Sara kulturhus, vilket programchef Sofia Andersson Lundbergs är glad för.

– Skellefteå blir en allt viktigare destination på arrangörernas turnékarta och Eldkvarns stopp här är ytterligare ett bevis på det. Känns också fint att spelningen på Sara kulturhus blir den enda i norra Norrland där Skelleftepubliken få känna sig extra prioriterade, säger hon i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Sara kulturhus
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons