Annons
Arrangören beskriver mässan som världens första av sitt slag. Foto: Pressbild

Lekar, pyssel och inspiration – nytt event anordnas för de allra minsta

NYHETER Den tredje helgen i oktober anordnas en pekbok-mässa i Sara kulturhus. Småbarnsfamiljer bjuds in till en rolig dag med sagostunder, lekar och inspiration.

Annons

Det är en mässa för alla som är intresserade för småbarns språkutveckling. Den anordnas i kulturhuset den 20-21 oktober, fredagen avsätts för personer som jobbar med detta och därefter bjuds allmänheten in.

Det blir en lördag med sagostunder, pyssel, lekar och inspiration med mera, för små barn och deras föräldrar. Projektledaren Frida Värnlund tipsar om några inslag:

– Bilderboksskaparna Emma Virke och Hanna Albrektson är på plats på lördagen och småbarnen får bland annat skapa sina egna fruktkompisar, säger hon i ett utskick.

Annons

– Lill-Sara bjuder småbarnen på prova-på-podd. Det finns också ett mässbord för de viktigaste i sammanhanget, de allra minsta, som får plocka ihop sin egen goodiebag. Det går nämligen att krypa på och runt mässbordet, fortsätter hon.

Evenemanget anordnas av Regionbibliotek Västerbotten. Att pekboken står i centrum har sin naturliga förklaring.

– Det är under barnets första år som basen för språkutvecklingen läggs och alla vuxna runt småbarnen har en viktig roll i det tidiga samspelet, säger Frida Värnlund.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons