Annons
Moa Lindgren är både nervös och väldigt peppad. Foto: Privat / Per Jahnke

Hon ska sjunga med Lasse Stefanz i kulturhuset: ”Jag svävar på moln”

MUSIK Lasse Stefanz sökande är över. Det blir Moa Lindgren som får sjunga duett med sångaren Olle Jönsson i Sara kulturhus.

Annons

Moa Lindgren är 32 år, bor i Skellefteå och är sågverksoperatör till vardags, på sågverket i Kroksjön. Hon har en djup kärlek för Lasse Stefanz. Moa bär med sig den från barndomshemmet där bandet spelades flitigt.

– Hela mitt liv har jag lyssnat på dem. Mamma och pappa spelade alltid den musiken, berättar hon.

I november kommer dansbands-legendarerna till Skellefteå. Turnén har planerats länge men aktualiserades på nytt när bandet tillkännagav att de söker en duettpartner i varje stad. En lokal förmåga som vill komma upp på scenen och sjunga “De sista ljuva åren” med sångaren Olle Jönsson.

Annons

I Skellefteå är sökandet över, vilket Norran var först med att berätta. När mejlet kom kunde Moa knappt ta in det.

– Jag trodde inte att det var sant, Jag var tvungen att ringa upp numret de skickat och kontrollera att det var på riktigt, säger hon glatt.

Sångare har kunnat anmäla sitt intresse på Lasse Stefanz sajt. Det var hennes kusin som tipsade Moa att prova, hon tycker om att sjunga och har uppträtt förut, som på ett dop och ett bröllop.

– Men aldrig på den här nivån! Jag svävar på moln, sedan slår det mig att jag faktiskt kommer att stå där på scenen och då får jag lite panik, skrattar hon.

Annons

Några dagar efter beskedet har hon fortfarande inte smält det hela. Konserten i Sara kulturhus är två veckor bort och trots nervositeten är Moa väldigt förväntansfull.

Vad har du för relation till “De sista ljuva åren”?

– Jag tycker att den är jättefin. En väldigt bra duett. Det ska bli så roligt att få sjunga den tillsammans med honom, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons