Coop Sörböle arrangerade en handfull populära vinprovningar 2019 innan pandemin satte stopp våren 2020.
– Vi hade 500 platser uppbokade, men var tvungna att ställa in alltihop, berättar Jessica Spetz, som numera jobbar som färskvaruchef på Stora Coop Norrböle.
Jessica är utbildad sommelier och brinner för att kombinera dryck med mat, helst sådant som går att hitta i en vanlig matvarubutik med viner som finns på Systembolaget.
– Det behöver inte vara så avancerat för att vara gott, men det gäller att förstå vissa grundläggande saker om hur mat och dryck fungerar ihop för att få fram de bästa kombinationerna, berättar hon.
Olika smaker
De vinprovningar som arrangeras på Coop Sörböle i höst (se faktaruta) är prestigelösa och avslappnade. Till varje provning ingår en smaktallrik för att kunna testa vinerna till olika smaker.
– Du behöver absolut inte vara expert på viner – utan bara ha en vilja att testa nytt. Här vågar man fråga vilka frågor man vill, säger hon.
Höstens provningar är uppdelade i två vinprovningar och en “bubbelbuffé”. På bubbelbuffén testas mousserande viner tillsammans med tilltugg.
– Där vill jag att gästerna får prova bubbel som de inte dricker i vanliga fall. Oftast går man på etiketten eller hörsägen, men det finns många fler spännande sorter, säger Jessica.
Ombyggd restaurang
Provningarna kommer att äga rum i Coop Sörböles restaurang som renoverats under våren. Ingela Wikman, restaurangchef, och Susanne Rindelöv, stormarknadschef, är nöjda med resultatet.
– Det blev verkligen jättebra och vi har fått mycket beröm för att det blivit mer mysigt och trivsamt, säger Ingela.
Precis som tidigare serveras buffé med hemlagad husmanskost till både lunch och middag, där det alltid finns minst två rätter, soppa och salladsbuffé att plocka från.
I höst kommer även Coops egna after work-koncept tillbaka. Med en god buffé och trubadur skapas då en härlig atmosfär i restaurangen.
– När vi kört det här tidigare har det nästan alltid blivit fullbokat. I våras var vi runt 80 personer, säger Susanne som är glad att kunna dra igång de här koncepten igen som ger ett mervärde för butikens besökare.
– Vi är verkligen stolta över vår restaurang, säger hon.
I faktarutan nedan finns mer information om höstens event.