Annons
Foto: Hemavan Fjällcenter

Skellefteföretag bakom satsningar i Hemavan – hoppas på ett positivt svar om planerat aktivitetscenter

NYHETER Flera aktörer i Hemavan hoppas på ett positivt besked om det planerade aktivitetscentret som Storumans kommunstyrelse ska ta ställning till nästa vecka.

Annons

Megafonen har tidigare berättat om planerna på att renovera Hemavans badhus och samtidigt bygga till ett aktivitetscenter. Bakom satsningen står Burlin Invest Group, som ägs av Skelleftebon Dick Burlin, samt Hemavans Fjällcenter som ägs av Skellefteföretag No Plan B tillsammans med Skelleftebon William Wiklund.

Planerna initierades redan 2020 när badhuset tvingades stänga på grund av omfattande renoveringsbehov, men har fördröjts av pandemin, förändringar i Storumans kommuns politiska ledning och den generella osäkerheten i omvärlden, skriver Dick Burlin i en kommentar där han även berättar att ett beslut om projektet är närstående.

Annons

Den 12 september ska kommunstyrelsen i Storuman ta ställning till de ekonomiska villkor som förhandlats fram.

– Vi har under hela denna process haft en god och bra dialog med Storumans kommun, som hela tiden varit införstådda med att det är en förutsättning att de kvarstår som hyresgäst, säger initiativtagaren Dick Burlin i ett pressmeddelande.

En skiss på hus badhuset och aktivitetscentret kan komma att se ut.

Planerna innefattar förutom det renoverade badhuset även padelbanor och gym. Två som skriver under på att den typen av aktiviteter skulle vara bra för Hemavan är William Wiklund, vd Hemavan Fjällcenter, och Markus Ericsson, vd Hemavan Alpint.

– I slutändan kan tillskottet av dessa inomhusaktiviteter vara ett strategiskt steg för att diversifiera fritids- och turismmöjligheterna i Hemavan och erbjuda något för alla oavsett säsong eller väder, skriver de i en kommentar och fortsätter:

– Utifrån vårt perspektiv och våra verksamheter anser vi att dessa kommer att bidra till att stärka områdets attraktionskraft och främja hälsa och välbefinnande bland både lokalbefolkningen och besökare.

Annons

Ett annat projekt som redan pågår i Hemavan är byggandet av en O’Learys-restaurang i tre plan på Hemavan Fjällcenter.

– Vi ser att det finns ett stort behov i byn och tycker att O’Learys är ett fint koncept. Vi kontaktade dem och kom bra överens med det gänget, säger William Wiklund till Megafonen.

Tanken är att sportbaren ska öppna samtidigt som backarna öppnar i vinter.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons