Annons
Foto: Arkivbild

Bränder i flera byggnader – utreds som skadegörelse och mordbrand

NYHETER Polisen misstänker brott efter att flera bränder rasat i Ursviken under natten mot onsdag.

Annons

Tre bränder ska ha uppstått, två i garagebyggnader och en i ett förråd. SOS larmades vid tvåtiden i natt och räddningstjänsten ryckte ut till Ursviken.

Det brann med öppna lågor i två av byggnaderna när styrkan kom fram. Den tredje branden upptäcktes senare, rapporterar SVT. Räddningstjänsten kunde få kontroll på situationen och förhindra spridning, men ett av garagen ska ha förstörts.

Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada.

Misstänker brott

Polisen har satt upp avspärrningar sedan dess och misstänker att bränderna kan ha anlagts. En anmälan har upprättats om två fall av skadegörelse.

– Man upprättar även en anmälan om mordbrand eftersom man anser att det fanns risk för att en av bränderna kunde ha spridit sig, uppger polisen på sin hemsida.

De kommer att jobba vidare med ärendet under dagen. Polisen ska bland annat göra en teknisk undersökning på platsen. I nuläget har de ingen misstänkt i utredningen.

Uppdatering, torsdag 15.05:

Nu på torsdagen har polisen fortfarande ingen misstänkt i ärendet, men de har säkrat vissa spår. Detta efter kriminaltekniska undersökningar på platserna i Ursviken.

Därutöver har polisen även hållit vittnesförhör med flera personer.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons