Annons
Mirjam Bellgran, personalchef på Skellefteå Kraft. Foto: Paulina Holmgren / Viaplay

Serie med Skelleftebor nominerad till fint pris: En annan tog hem det

NYHETER I kväll är det dags för Kristallengalan 2023 – och "Högspänning", tv-serien där flera Skellefteå Kraft-medarbetare är med, har chans att vinna priset som tittarfavorit.

Annons

Det är en arbetsplats-realityserie om personer i energibranschen. I Viaplays ”Högspänning” får tittarna hänga med till högspänningsledningar, vattenkraftverk och vindturbiner. Och möta människorna som jobbar med dem.

Serien hade premiär i slutet av mars. Mycket är inspelat i länet och flera av Skellefteå Krafts medarbetare är med.

På måndagskvällen, under Kristallengalan 2023, har de chansen att se ”Högspänning” ta hem priset som Tittarnas favoritprogram.

Annons

– Vi är naturligtvis enormt glada över nomineringen och stolta över de fantastiska insatser som våra medarbetare gjort både framför och bakom kameran, säger Mirjam Bellgran, personalchef Skellefteå Kraft, i ett pressmeddelande.

De andra som är nominerade i samma kategori är serierna ”Spökjakt”, ”Leif och Billy”, ”Benjamin’s” och ”Young Royals”. Galan direktsänds i SVT med start klockan 08.00 och vilken som vinner kommer att avgöras live.

Det kommer att delas ut pris i 21 kategorier totalt. Du hittar samtliga nominerade här.

Annons

Uppdatering, tisdag:

I slutändan fick ”Högspänning” se sig besegrad av ”Spökjakt”, som röstades fram som tittarfavorit under gårdagens gala.

Den har gjort fem säsonger och utsågs även till Tittarnas favoritprogram under 2022 och 2021. 2020 vann samma program Kristallen för Årets program.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons