Annons
Foto: Viaplay

Skelleftebor med i ny realityserie: ”Vill visa branschen från insidan”

NÖJE Snart är det premiär för Viaplays nya serie "Högspänning". Skellefteå Kraft medverkar och delar av programmet har spelats in området runt Skellefteå.

Annons

Det är en arbetsplats-realityserie som ”Vägens hjältar”, ”Tunnelbanan” eller ”Svenska truckers”. Den här handlar om personer inom energibranschen och är ett samarbete mellan Skellefteå Kraft och branschkollegan Vattenfall.

– Vi är otroligt stolta över våra duktiga medarbetare och vill gärna visa upp det viktiga jobb vi gör för att driva omställningen med 100 procent förnybar kraft, säger Mirjam Bellgran, personalchef på Skellefteå Kraft, i ett pressmeddelande.

Vill visa det spännande

I serien bjuds tittarna med bakom kulisserna på vattenkraftverk och vindturbiner. De tas också med till milslånga högspänningsledningar och ges en inblick i vardagen hos alla som jobbar med dem.

Annons

”Högspänning” är bland annat inspelad runt Skellefteå, Burträsk och Malå.

– Genom att visa tittarna hur våra medarbetares arbetsdag ser ut och de utmaningar de ställs inför, som att rensa ledningar från träd under en snöstorm eller att jobba hundra meter upp i luften på vindkraftverken, är spännande och kan ge en större förståelse för hjältarna som gör detta. Vi vill visa branschen från insidan och det har aldrig gjorts förr, säger Lotta Henrysson, HR-chef på Vattenfall.

Stort rekryteringsbehov

Genom denna serie hoppas de att fler ska få upp ögonen för branschen. Redan i dag finns ett stort rekryteringsbehov och det behovet bedöms öka de kommande åren.

Annons

– Vi ser stora möjligheter att öka attraktiviteten för såväl Skellefteå Kraft-koncernen som för branschen och för regionen, säger Mirjam Bellgran.

– Vi hoppas också kunna öka allmänhetens kunskap om vår verksamhet, detta genom att visa vad som händer bakom kulisserna för att våra kunder ska kunna lita på att de får sin el och värme och att bredbandet fungerar, fortsätter hon.

”Högspänning” har premiär om två veckor, den 27 mars. En trailer finns att se här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons