Annons
Doug Seegers och gänget i Tennessee Road. Foto: Pressbild / Pexels / Magnus Lindkvist

En julkonsert i countryns tecken – Doug Seegers klar att spela • Får uppbackning av Skelleftemusiker

MUSIK Doug Seegers kommer på besök i norr. I december anordnas en country-julkonsert i Burträsk och Skelleftemusikerna i Tennessee Road hakar på.

Annons

Eventet signeras Markus Nyström vid Northevent och studieförbundet Sensus. Han har arrangerat spelningar i Burträsk förut, senast med Idol-vinnaren Chris Kläfford i våras, och lagt märke till någonting.

– I Burträsk blir det alltid så uppskattat, vilket känns kul. Det var slutsålt senast och kommer alltid mycket folk, säger Markus.

Han är därför glad att kunna presentera något mer på orten. Nu med den amerikanske gitarristen och sångaren Doug Seegers, uppbackad av medlemmarna i Skelleftebandet Tennessee Road. Spelningen anordnas den 1 december.

– Det blir en country-julkonsert i Burträsk kyrka, säger en peppad Markus.

Annons

Countryartisten Seegers blev snabbt känd i Sverige efter sin medverkan i ”Jills veranda” under 2014. Singeln ”Going Down to the River” släpptes samma år, blev en dunderhit och han har turnerat stadigt i Sverige sedan dess.

På den här turnén kommer Skelleftemusikerna att hänga med hela vägen, även efter spelningen i Burträsk, vilket Markus gillar.

– Tennessee Road både kompar och sjunger en del egna låtar, säger han.

Det hela anordnas även i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen. De kommer att finnas på plats för den som vill bidra till arbetet för utsatta barn.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons