Annons
Albin Lee Meldau. Foto: Pressbild

Själfulla artisten redo för turné: Är klar för stora scenen i kulturhuset

MUSIK Albin Lee Meldau kommer till Skellefteå med turnén "Hommage på svenska". I november ska han och bandet kliva upp på stora scenen i Sara kulturhus.

Annons

Med succén i TV4:s ”Så mycket bättre” 2018 blev han genast folklig. Albin Lee Meldaus tolkning av Maja Francis låt ”Mamma” har spelats flitigt i radio sedan dess, ”Josefine” är en annan hit och han har fler låtar i repertoaren.

Nu är han aktuell med en höstturné, ”Hommage på svenska” där Albin Lee Meldau och hans band både kommer att spela favoriter från det egna registret och låna från den svenska visskatten.

Annons

Det blir en varm och intim turné, en serie akustiska spelningar med musik från bland andra Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Alf Robertson.

– Det ska bli så roligt att ta med dessa fantastiska musiker ut på turné och få dela med mig av mina absoluta favoriter från mina egna låtar men också en del musik från dessa legendariska visskapare, säger Albin Lee Meldau i ett pressutskick.

I vinter kommer showen till Skellefteå. Albin Lee Meldau och bandet är klara för stora scenen i Sara kulturhus den 25 november.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons