Annons
Från tidigare uppsättning av "Van Gogh Alive". Foto: Pressbild

Vill ge fler unga chansen att se nya utställningen: Bjuder två årskurser

KULTUR Fler av Skellefteås unga ska ges möjlighet att uppleva utställningen Van Gogh Alive. Visit Skellefteå och Sparbanken Nord sponsrar elever i femman och åttan med biljetter och bussresor.

Annons

Den multisensoriska världsutställningen om konstnären Vincent van Gogh öppnade på Eddahallen den 2 juni och ska pågå över sommaren, till den 27 augusti. Det är samma gäng bakom succéutställningarna ”Titanic The Exhibition” och ”Dinosaurs The Exhibition” som är tillbaka med en ny show.

Arrangörerna samarbetar med Visit Skellefteå och Skellefteå kommun, som hela tiden haft för avsikt att låta barn och unga ta del av upplevelsen. Ett beslut har tagits om att ge fribiljetter till elever i två årskurser i grundskolan.

Annons

Skolledarna i rektorsområdena har sedan valt årskurs 5 och 8 att få ta del av detta.

– Jag och mina elever ser verkligen fram emot att se Van Gogh Alive. Det blir en bra avslutning på terminen och något vi kan spinna vidare på i ämnet bild till hösten, säger Madelene Olsson, lärare på Lövångerskolan, i ett pressutskick.

Plockar upp resenotan

För att alla femmor och åttor i kommunen ska kunna delta, oavsett distans, har Visit Skellefteå även ingått ett samarbete kring bussresor med Sparbanken Nord. Eleverna som inte har gång- eller cykelavstånd till Eddahallen bjuds på bussresan av banken.

Från tidigare uppsättning av ”Van Gogh Alive”. Foto: Pressbild

– Vi är glada över att banken kan vara med och möjliggöra för elever från hela Skellefteå kommun att ta del av denna unika konstupplevelse, säger Erika Mattsson, chef för hållbarhet och samhälle på Sparbanken Nord, och fortsätter.

– Det är i grunden våra kunder som gör vårt samhällsengagemang möjligt och vi vill ge tillbaka genom olika satsningar i samhället. Detta är ett bra exempel på det.

Annons

1 800 biljetter bokade

Tack vare detta ska van Gogh-erbjudandet redan ha gjort succé i ytterområdena. Det berättar Maria Broman, vd på Visit Skellefteå.

– 16 bussar och drygt 1 800 skolbiljetter är bokade. Flera lärare i ytterområdena har hört av sig direkt till mig och tackat för den här möjligheten, säger Maria Broman.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons