Annons
Erik Lundqvist och Mathias Gabrielsson. Foto: Pressbild

Skellefteföretaget får ny ledning – duo tar över: ”Är väldigt peppade”

NÄRINGSLIV Kommunikationsbyrån Krux får ny ledning. Erik Lundqvist och Mathias Gabrielsson bildar en gemensam ledarduo och tar över efter vd:n Jimmy Nilsson.

Annons

Krux grundades i Skellefteå 1991 och har även kontor i Umeå i dag. Jimmy Nilsson är vd sedan april 2022 men blir inte kvar på posten.

Det är två rutinerade medarbetare som tar över. Båda är delägare, Erik Lundqvist är affärs- och kundansvarig och har jobbat på kommunikationsbyrån sedan 2005 medan Mathias Gabrielsson, affärsutvecklare och varumärkesstrateg, anslöt under 2010.

– Jag och Mathias har kamperat ihop länge och att dela på ledarskapet känns som ett modernt och hållbart sätt att använda våra kompetenser optimalt. Nu kommer en ny utmaning för oss på Krux och vi är väldigt peppade, säger Erik Lundqvist i ett utskick.

Annons

De har ett härligt gäng medarbetare i Skellefteå och Umeå, fortsätter han, och ett mål om att växa och bli ännu fler.

Tillsammans med medarbetare vill ledarduon även vässa Krux erbjudande ännu mer.

– Det känns roligt att vi nu får ta fullt ansvar för nästa steg i vår egen förändringsresa. Vi har lyckats hjälpa många kunder genom åren men nu är siktet inställt på att vi ska bli ännu bättre på det, säger Mathias Gabrielsson.

Annons

De får fullt förtroende av Petter Mikaelsson, vd på Krux majoritetsägare No Plan B Invest. Han tycker att det ska bli spännande att se dem i ledarrollen.

– Jag är övertygad om att de kan uträtta stordåd, säger Petter Mikaelsson.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons