Annons
Harriet Classon, ordförande i Skebos styrelse. Foto: Pressbild

Klartecken för Skebo – bygger 128 nya lägenheter utanför Skellefteå

BOSTAD Skebo har fått grönt ljus för totalt 128 nya lägenheter i Kåge. Contractor tas in som entreprenör och husen ska stå färdiga i början av 2025.

Annons

Efter att ha färdigställt 70 nya bostäder i Kåge-kvarteret Kvarnbacken har Skebo vänt blicken mot området Sörbyn. I februari uttalades en ambition om att bygga bostäder även här, vilket nu ska förverkligas.

Skebo har fått klartecken för totalt 128 nya lägenheter i blandad bebyggelse.

– Vi är glada över att vi kan fortsätta vår satsning i Kåge som vi ser är en populär ort, säger styrelseordförande Harriet Classon i ett pressmeddelande.

Annons

Områdets utformning

108 av bostäderna fördelas på fyra punkthus, fem våningar höga, där majoriteten av lägenheterna blir tvåor eller treor. Husen ska även rymma en del fyror.

De resterande 20 bostäderna blir radhus, som byggs i längor med fem rum och kök. För Skebo är detta första gången på 30 år som man satsar på radhus.

En områdesskiss för Sörbyn. Klicka på bilden för att göra den större. Illustration: Skebo

– Boytan kommer att vara cirka 115 kvadratmeter vilket passar perfekt för familjer. Med de här radhusen så bidrar vi med en eftertraktad boendeform som samtidigt har fördelar, som att hyresgästen inte behöver ta lån för att kunna bo där, säger Helena Markgren, vd på Skebo.

Det ska också finnas plats för lek, planteringar och socialt umgänge, då det planeras för stora grönområden mellan husen.

Byggstart under året

Det blir Contractor som gör jobbet. En upphandling har hållits och entreprenören ska ha lämnat det för Skebo mest fördelaktiga budet.

Annons

Arbetet med projekteringen kommer att starta på en gång och byggstarten planeras i slutet av 2023. Husen väntas stå klara början av 2025.

– Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och är glada att vi får förverkliga ett nytt bostadsområde tillsammans med Skebo. Det blir ytterligare ett steg på vägen i att bygga ett levande Norrland, säger Kurt Nyström, vd på Contractor Bygg i Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons