Annons
Baserat på pressmeddelande
Skebos vd Helena Markgren och styrelseordförande Harriet Classon. Foto: Pressbild

Skebo fortsätter satsningen i Kåge ­– vill bygga 140 nya bostäder: ”Vi vet att det finns en efterfrågan”

BOSTAD Skebo fortsätter sin satsning på nyproduktion av bostäder i Kåge. Styrelsen har beslutat att upphandla bygget av 140 bostäder.

Annons

Skebo har precis tillfört 70 nya bostäder genom slutförandet av kvarteret Kvarnbacken i centrala Kåge. Nyligen har Skebos styrelse tagit beslutet om att gå vidare med sin satsning på Kåge och området Sörbyn, cirka 12 kilometer norr om Skellefteå.

Området avser mark som byggbolaget Contractor först hade fått bygglov för och avsikt att exploatera, men som man till slut valde att lämna tillbaka till Skellefteå kommun för att möjliggöra för någon annan aktör att utveckla.

Det är en nu en möjlighet som Skebo i stället övertar.

Annons

– Hela det här området ligger fantastiskt fint i Kåge med närhet till både affär, service och naturen inpå knuten. Vi ser framför oss en levande plats med bostäder och där den befintliga ängsmarken blir ett naturligt inslag som ramar in kvarteret. Vi tror också starkt på Kåge som fullserviceort och närheten till Skellefteå med goda pendlingsmöjligheter, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

Det går att bygga upp emot 140 bostäder på fastigheten, som har det formella namnet Sörbyn. Här planerar Skebo en blandning av hyresbostäder, både tvåor, treor och fyror samt ett antal radhus med villakänsla av storleken fem rum och kök.

– Vi vet att det finns en efterfrågan från större hushåll att bo i den här typen av bostäder och därför känns det extra roligt att kunna satsa på det i Kåge. Vi tror att bostäderna kommer att bli ett välkommet tillskott i ett fortsatt växande Skellefteå, säger Harriet.

Annons

Skebo har även inlett ett nytt samarbete med Skellefteå Kraft där man planerar för klimatsmarta och innovativa lösningar för det nya bostadsområdet.

Nu ligger Skebo i startgroparna för att påbörja processen med att få in bra underlag kring vilka entreprenörer som är intresserade av att bygga.

– Vi är väl medvetna om nuvarande marknadsläge men hoppas att vi får in attraktiva anbud och stort intresse, säger Harriet.

I slutet av 2022 blev det också klart att Skebo totalt ska bygga 81 lägenheter i samhällena Byske, Bureå och Burträsk. Där har markarbeten redan påbörjats och målet är att slutföra byggena under 2023.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skebo
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons