Annons
Ben Halvorsen, Erik Lidman, Niclas Falkman och Emil Eklund på Aimplan i Skellefteå. Foto: Privat

Skellefteföretag tar in pengar från Silicon Valley – gör sig redo för tillväxt: ”Vi ser ett momentum på marknaden”

NÄRINGSLIV Skellefteföretaget Aimplan har avslutat en finansieringsrunda i Silicon Valley. "Vi är glada över att vara en del av deras tillväxtresa", säger Wouter Born, vd för Born Capital.

Annons

Aimplan är ett Skellefteåföretag som utvecklar mjukvara för till exempel planering, prognostisering och finansiella rapporter kopplade till Microsofts tjänst Power BI.

Nu har de nyligen säkrat en finansieringsrunda i Silicon Valley där de tagit in nya pengar för att snabba på företagets tillväxt.

Annons

– Vi är glada över att ha säkrat denna finansiering för att driva företagets nästa tillväxtfas. Vi ser ett momentum på marknaden med ett stort intresse från nya potentiella kunder och nya försäljnings- och implementeringspartners, säger Aimplans vd, Erik Lidman.

Investeringen möjliggör fortsatt utveckling av Aimplans plattform, men gör även att företaget kan satsa på marknadsföring och försäljning för att öka sin närvaro på marknaden och expandera globalt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Finansieringsrundan leddes av Born Capital, ett riskkapitalbolag baserat i Silicon Valley. Förutom Born Capital fortsätter även befintliga ägare att investera.

Annons

– Vi ser en stor möjlighet för Aimplan att leverera stort kundvärde och dra nytta av framgången för Microsoft Power BI. Vi är glada över att vara en del av deras tillväxtresa och ser fram emot att arbeta med teamet från Aimplan, säger Wouter Born, VD för Born Capital, i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons