Annons
DJ NADEMM består av Skellefteborna Emmeli Fjellström och Nadja Englund. Båda älskar känslan som man får av bra musik, och det är den känslan de vill sprida i sina spelningar berättar de. "Varje spelning ska vara en musikfest", säger Emmeli Fjellström.

DJ-duon från Skellefteå spelar på Brännbollsyran: ”Blir största scenen vi spelat på – än så länge”

MUSIK Emmeli Fjellström och Nadja Englund spelar ihop i duon DJ NADEMM. I helgen uppträder de som resident dj på Brännbollsyran i Umeå.

Annons

Brännbollsyran i Umeå har på senare år vuxit till den största festivalen i norra Sverige. I år kan de stoltsera med artister som Kid Laroi, Axwell, Hooja, Bolaget och Cleo.

Mellan de stora spelningarna hittas också Skellefteduon DJ NADEMM som ska göra fyra set under den kommande helgen, varav två som så kallad resident dj. En roll som spelar mellan konserterna för att hålla stämningen igång under pauserna.

– Vi ska spela och värma upp för Bolaget, som är jätteheta just nu. Sen kliver vi på igen före Hooja, säger Nadja Englund.

– Jag tänker att vi ska köra våran grej. Ha riktigt roligt och försöka värma upp publiken och få riktigt bra stämning, så att fler är taggade att samlas kring scenen innan de går på, fyller Emmeli Fjellström i med.

Annons

De två tjejerna är kompisar sedan 15 år tillbaka och har alltid delat ett starkt musikintresse.

Hela kroppen spritte av glädje.

För drygt två år sedan började de spela ihop i privata sammanhang och fester, och förra sommaren tog de nästa steg när de var bokade som dj i Rustique-tältet på Stadsfesten.

– Vi körde ett gig på tre timmar och det var en sån boost! Hela kroppen spritte av glädje. Vi var så energiska båda två och glada över att ha fått den möjligheten. Sen har vi bara fortsatt därifrån, säger Emmeli.

DJ NADEMM på O’learys tidigare i vinter. Foto: Anders Andersson/Arkiv

Under året som gått sedan dess har de spelat på klubbkvällar längs Norrlandskusten, från Sundsvall till Piteå – såklart också hemma i Skellefteå. Nu har de dessutom startat aktiebolag med siktet inställt på att göra ännu fler spelningar framöver.

Senare i sommar spelar de bland annat i Fällfors i samband med Drift masters european championship, med fler spelningar bokade. Men först ut är alltså Brännbollsyran.

– Det blir den största scenen vi stått på än så länge. Så det blir väldigt roligt, vi är riktigt taggade, säger Emmeli.

Annons

Förutom de två seten inför Bolaget och Hooja har de ytterligare två gig under festivalen.

Dels en timme med bara Abba-hits, och så ett silent disco där besökarna får hörlurar där man kan lyssna till musiken.

– Då har vi varsitt bord och besökarna får välja kanal om de ska lyssna på mig eller Emmeli, så det blir lite som ett dj battle där vi spelar mot varandra, säger Nadja med ett skratt.

– Det ska bli jättekul!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons