Att starta ett fik eller en restaurang tillsammans har länge varit en dröm för dem. Och i slutändan gick det hisnande fort, Noshin Tabassum och Shahidul Islam undertecknade hyreskontraktet en vecka in i december och hoppas öppna före jul, så de har ägnat få timmar åt annat.
Bägge är tidigare processoperatörer på Northvolt vars rop efter kompetens först lockade dem till Skellefteå. De bodde i Malmö förut och har pluggat entreprenörsskap i Växjö efter att ha flyttat till Sverige från Bangladesh för cirka sju år sedan. Just i norr har paret blivit kvar.
– Vi tycker om Skellefteå. Det är en liten stad och folk är lugna och trevliga. Det är en väldigt mysig känsla här, säger Noshin.
– Det är också här som vi vågat kliva ur vår komfortzon och satsa på detta. Sedan har vi såklart även gjort research på vad svenskarna gillar, fortsätter Shahidul.
Det de vill driva är både en fortsättning och en vidareutveckling av det tidigare. På det tidigare Sip & Chill Boba var flaggskeppet bubbelte och det tänker de fortsätta servera men med ett större utbud av fika och mat än tidigare.
Paret ska ha en förmiddags- och en eftermiddagsmeny där de å ena sidan vill servera en variation av crepes med olika frukter och Nutella, frukostmackor och färskpressad juice, och å andra sidan sallader och mer matiga wraps, till exempel. Och allt med en twist.
– Vi kör på en multikulturell fusion. En mix av arabiska och asiatiska smaker, säger de.
Noshin och Shahidul har många idéer om vart de vill ta utbudet men vill inte starta för stort. De vill också höra vad gästerna tycker innan de tweakar menyn.
– Vi älskar verkligen att laga mat. Även han brukar vara med, säger Shahidul med en gest åt 6,5-årige Arham, parets son, som leker i bakgrunden.
Inne i lokalen har de bland annat målat om, dekorerat, och fäst ljusslingor i taket där det också ska hängas växter. Sammantaget vill de skapa en varmare och mer avslappnad känsla än den tidigare. Men allt kommer nog inte att bli färdigt innan de öppnar utan vissa detaljer får komma senare.
Lokalen är centralt belägen på gågatan men inte jättestor och de två tidigare verksamheterna som hållit till här fick båda stänga så småningom, så jag frågar paret vad de tror om deras förutsättningar att lyckas.
– Det finns ett chanstagande med allt företagande men vi tror på det vi gör, vi har gjort research och det vi säljer är inte obeprövat. Vi gör det bara med en twist, säger Shahidul.
Han och Noshin behåller namnet ”Sip & Chill Boba” men tänker lägga till ”café” för att signalera att den nya verksamheten handlar om något mer.
Ni berättade att ni drömt om det här länge och nu händer det. Hur känns det?
– Det är någonstans mellan lycka och rädsla. Vi är jätteglada, och tycker det känns kul att ta hit något nytt, men man undrar alltid vad folk ska tycka, säger Noshin och ler.




