Annons
Linnea Henriksson. Foto: Eva Edsjö

Dags för Linnea Henrikssons konsert i Skellefteå – intimt och personligt: ”Måste våga lite mer”

NÖJE Nu på söndag kommer den turnéaktuella Linnea Henriksson till Skellefteå för att spela i Sara kulturhus. Det kommer att bli en intim konsert där publiken är med och skapar kvällen, men om det blir ett dopp i älven, i år igen, återstår att se.

Annons

Linnea Henriksson är just nu aktuell med en Sverigeturné. När vi på Megafonen ringer upp Linnea så är hon på väg till hennes hemstad Halmstad inför sin nästa spelning. I bakgrunden hör man hur någon drar en bur med keyboards.

– Nu när jag pratar med dig så slipper jag dra alla keyboards, säger hon och skrattar.

Från en pizzeria i Falkenberg till ett konserthus i Vara. Tanken bakom Den lilla turnén, som den faktiskt heter, är att åka runt till mindre orter i det avlånga landet och göra intima spelningar.

– Vi ville visa att, kolla, det är möjligt att göra en skitfet konsert på en mindre given plats. Man måste våga lite mer, allt behöver inte vara så himla ängsligt.

Annons

Mer personligt

Hon tycker att det är superhäftigt med de större konserterna, men att det inte finns något mäktigare än de mindre formaten. Där alla är med och skapar kvällen. Det känns liksom rätt för henne med det nysläppta albumet.

– Albumet ligger väldigt nära mig, det finns ingen distans till det, jag sjunger liksom om det liv jag lever just nu, säger hon och fortsätter:

– Jag vill därför inte stå på de där stora scener, för då vet jag inte riktigt vem jag talar till. På mindre ställen ser jag vilka som är där, och då vågar jag vara mer personlig.

Hon berättar hur det ibland kan bli för mycket image i musikbranschen och hur lätt det är att lägga på extra krut på spelningar i större städer, men att det blir mer avskalat i mindre. Hon tycker att varje stad förtjänar en likvärdig show och att det inte behöver vara så himla påkostat.

Annons

– För mig handlar det mer om att jobba med små gester och försöka säga stora saker, än att jobba med stora gester och inte få fram något alls.

Minnen från Skellefteå

Linnea minns hennes tidigare spelningar i Skellefteå och hur otrolig publiken har varit. Att hon har blivit smått chockad över hur många Skelleftebor som har hittat till hennes musik.

Bild från Linneas spelning i Skellefteå sommaren 2018. Arkivbild: Arianna Wikström

Hon nämner att hennes spelning på Trästockfestivalen år 2017 hamnar på topp tio-listan över de roligaste spelningarna någonsin. Men en spelning är ännu mer minnesvärd för henne, En Flotte.

– Det var skitcoolt! Miss Li hade ju nyligen fallit ner i älven, så då var man tvungen att hoppa i, säger Linnea och skrattar.

Annons

Efteråt laddade hon upp ett videoklipp på Instagram med caption “Plums på er”.

Blir det stagediving istället för ett dopp i älven detta år?

– Vi får se vilka impulser som tar över under kvällen! Det är kanske lite långt till älven, men vi får se, säger hon med glimten i ögat.

Linnea Henriksson spelar i Sara kulturhus söndag den 14 maj .

Isabelle Enakpoke

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons