Annons
Elva nya tomter är nu klara på Klintgatan, Degerbyn, öster om Mobacken. Foto: Arkivbild

Snart släpps nya tomter väst på stan – säljs till högre pris än normalt: ”Behövde samordnas”

BOSTAD I maj släpper kommunen elva småhustomter på Klintgatan till försäljning.

Annons

Megafonen har tidigare berättat om Klintgatan på Degerbyn, strax öster om Mobacken, där nästa område med centrumnära villatomter förbereds.

Nu har det beslutats att tomterna ska släppas till försäljning i maj – och att priset blir 1 450 000 kronor styck. Det är över normalpriset för tomter inom Skellefteå centralort, vilket beror på att markberedningen redan är gjord, skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Annons

– I vanliga fall brukar tomterna inte markberedas innan de säljs, men i det här fallet bedömde vi att det behövde samordnas eftersom det fanns en rasrisk mot ravinen i väster. Det innebär att kostnaden för att ställa i ordning tomtmarken blir betydligt lägre för de som köper tomterna, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef vid Skellefteå kommun.

Kommunen skriver att priset är bestämt utifrån marknadspriset för tomter med samma centrala läge och de åtgärder som är gjorda på tomtmarken.

Annons

Enligt detaljplanen som gäller för området får ett hus på högst 150 kvadratmeter byggas på varje tomt, och ytterligare 40 kvadratmeter i komplementbyggnader.

Datum när tomterna släpps och annan information kommer att läggas ut på skelleftea.se/smahustomter och i Skellefteå kommuns sociala medier.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons