Annons
Sponsrad artikel
Linda Sundqvist, som är specialiserad på hälsopsykologi, har anställts på Care of Nord. Både privatpersoner och företag är välkomna att anlita henne.

Care of Nord anställer psykolog – öppnar även för privatpersoner: ”Vi ser till hela människan”

ANNONS Care of Nord utvecklar sin verksamhet och anställer en psykolog på heltid. Med satsningen öppnar företagshälsan även upp för privatpersoner att söka hjälp. ”Vi vill vara med och förebygga psykisk ohälsa, men också behandla människor tillbaka till ett gott mående”, säger Josef Åshjelm, sjuksköterska.

I höstas flyttade de in i sina nya lokaler på Nygatan 69 och nu fortsätter Care of Nord sin resa framåt för ett hälsosammare Skellefteå. De är en lokal företagshälsa som hjälper och stöttar företag i deras arbetsmiljöarbete, dels med rehabilitering, dels i förebyggande syfte. Nu bygger de vidare på sitt erbjudande och anställer en psykolog på heltid.

– Vi ser ju på företagsmarknaden att sjukskrivningar kopplat till psykisk ohälsa ökar och vi vill helst vara med och förebygga det här, men också behandla människor tillbaka till ett gott mående, säger Josef Åshjelm, sjuksköterska och en av grundarna av Care of Nord.

Närvaro, engagemang och att se varje person de möter, genomsyrar Care of Nord som hälsoföretag. Företagets nya psykolog Linda Sundqvist är specialiserad på hälsopsykologi, vilket innebär att man ser till hela människan – såväl kroppsliga som psykologiska och sociala aspekter är viktiga.

– Vi ser till hela människan. Det psykiska mående påverkar ju det fysiska och tvärtom. Man måste ta in hela bilden för att kunna hjälp individerna på ett bra sätt, säger Josef.

Komplex problematik

Linda Sundqvist är van vid att göra bedömningar kring mer komplex problematik och menar att människorna hon möter alltid känner sig själva bäst.

– Tillsammans kan vi få en tydligare förklaringsmodell för varför man fungerar som man gör och mår som gör. Med självkännedom kan vi på ett annat sätt påverka vårt mående och vår situation. Även i relation till andra människor, säger Linda Sundqvist.

Josef Åshjelm, sjuksköterska och delägare, är nöjd med rekryteringen av Linda Sundqvist. “Vi ser på företagsmarknaden att sjukskrivningar kopplat till psykisk ohälsa ökar. Vi vill vara med och förebygga det”, säger han.

Josef Åshjelm fyller i.

– Det är inte bara långa terapisessioner som är vägen, utan det är tillsammans med beteendeförändringar som man får möjligheten att må bättre, säger han.

Gillar att hjälpa

Linda Sundqvist är ursprungligen från Östersund, men är rotad i Skellefteå sedan tolv år tillbaka där hon jobbat inom primärvården och hunnit specialisera sig inom hälsopsykologi.

– Det som gör att jag tycker jobbet är så otroligt roligt är mötet med alla människor och att jag har möjlighet att hjälpa och påverka och få människor att få en bättre tillvaro, säger Linda som ser fram emot att börja på Care of Nord.

– De är utvecklingsbenägna, intresserade och nyfikna och försöker även vara en förebild själva och jobba med sin egen arbetsmiljö. För mig är det också viktigt att Care of Nord har ett grundläggande tänk kring att hälsovården ska vara grundad i forskning och beprövad erfarenhet.

I huset till vänster, med ingång mot parkeringsgaraget Renen, håller Care of Nord till.

För konsultation och tidsbokning är det enklaste att mejla hej@careofnord.se så tar de vidare därifrån. Det kan handla om allt ifrån krisstöd till parterapi och stöttning i väntan på utredningar inom den offentliga vården om man behöver hjälp med att hantera tillvaron under tiden.

Boka tid hos vår psykolog

För konsultation och tidsbokning är det enklaste att mejla hej@careofnord.se så tar de vidare därifrån. Det kan handla om allt ifrån krisstöd till parterapi och stöttning i väntan på utredningar inom den offentliga vården.

Läs mer på careofnord.se eller ring 0910-21 64 20

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Care of Nord.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons