Annons
Paul Connolly blir ny engelskspråkig redaktör. Här med Malin Christoffersson, chefredaktör. Foto: Gerth Hedberg

Nyheter även på engelska – Norran gör satsning för att inkludera fler

NYHETER För att tillgängliggöra innehållet för fler har Norran värvat en engelsk redaktör, Paul Connolly, och kommer hädanefter att publicera nyheter även på engelska.

Annons

Med de stora industrietableringar i Skellefteå kommer också fler invånare från andra länder. Stan växer, får en mer internationell prägel, men för nyinflyttade kan det vara svårt att hänga med i allt som händer.

Därför satsar Norran på att tillgängliggöra innehållet för fler.

– Det finns en känsla av utanförskap som inte är bra. Genom att tillgängliggöra Norrans innehåll hoppas vi kunna bidra till att Skellefteås nya invånare ska känna sig välkomna och bli en del av samhället, säger chefredaktör Malin Christoffersson i ett pressmeddelande.

Annons

I dag lanseras en undersajt med material som översatts till engelska. Till den kommer Norran även att producera nytt innehåll specifikt för denna målgrupp.

Anställer ny redaktör

För detta har journalisten Paul Connolly rekryterats som engelskspråkig redaktör. Han har lång erfarenhet i branschen, Paul har både jobbat på engelska The Local och The Gaurdian, och frilansat som journalist och översättare.

Annons

Från hemmet i Västanträsk producerar han och sambon Donna Richmond också det engelskspråkiga magasinet Norrland Living.

– Förutom lokala nyheter vill jag hjälpa inflyttare att bättre förstå de svenska traditionerna och hur olika samhällsinstanser fungerar, så en del av mitt material kommer att handla om det. Jag hoppas kunna bidra med en hel del som kan öka möjligheterna att snabbare integreras, säger Paul Connolly.

Norran gör satsningen på engelska i samarbete med Northvolt.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons