Annons
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Gör sen värvning – AIK stärker upp inför slutspelet: ”Är jäkligt taggad”

NYHETER Skellefteå AIK får förstärkning inför slutspelet. Det är backen Linus Högberg som ansluter från spel i AHL.

Annons

24-åringen har tidigare vunnit SM-guld med Växsjö Lakers och draftades av Philadelphia Flyers under 2016. Sedan dess har det mestadels blivit spel i AHL och nu vänder flyttlasset tillbaka till Sverige.

Valet fallet då på Skellefteå AIK, vilket Linus Högberg beskriver som ett enkelt val.

– Det är ett väldigt bra lag. Jag känner att jag vill vara med på resan som ser väldigt lovande ut här. Det var intressant redan från start då de hörde av sig, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

”Har bra erfarenheter”

Han beskriver sig själv som en tvåvägsback som kan göra det mesta på isen, både vad gäller bra uppspel och försvarsspel. Högberg är peppad på att komma tillbaka till SHL.

– Det känns kul! Nu har jag varit här borta i två och ett halvt år och känner mig jäkligt taggad på att komma tillbaka till Sverige och spela i AIK, säger han.

Annons

Kontraktet sträcker sig över resten av säsongen. Högberg välkomnas till truppen av Erik Forsell, general manager för Skellefteå AIK.

– Känns kul att göra klart med Linus. Han har bra erfarenheter från några år i Nordamerika. När vi tar in en spelare så här sent på säsongen känns det också bra att han kommer med erfarenhet från SM-slutspelet, han kommer att göra vår backsida både bättre och bredare, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons