Annons
Sponsrad artikel
  • I olika lokaler det mekas i allt från gigantiska hjullastare till små packmoppar och elmotorer. ”Det är verkligen en blandning av allt möjligt här”, säger Andreas Aston.
  • I olika lokaler det mekas i allt från gigantiska hjullastare till små packmoppar och elmotorer. ”Det är verkligen en blandning av allt möjligt här”, säger Andreas Aston.
  • Andreas Aston, enhetschef.
  • Inom centrala underhållets avdelningar finns möjligheten att arbeta med pumpreparationer, växellådsrenoveringar, traverser, hydraulik, rörsvetsning/vvs, murning, plåtbearbetning, svarvning, transportband och fordonsreparationer.
  • Mimmi Lindström har jobbat på Rönnskär sedan 2018. Hon arbetar på en avdelning som heter transmission där de till exempel reparerar och underhåller växellådor, lager och elmotorer. ”Jag älskar variationen och att det kommer nya utmaningar varje dag”, säger hon.
  • Det är ett fysiskt jobb, men på ett bra sätt. Jag gillar det”, säger Michael Lundberg som arbetar som murare.
  • Det är ett fysiskt jobb, men på ett bra sätt. Jag gillar det”, säger Michael Lundberg som arbetar som murare.
  • Det är ett fysiskt jobb, men på ett bra sätt. Jag gillar det”, säger Michael Lundberg som arbetar som murare.
  • Svetsning i skänk.
  • Svetsning i skänk.
  • Svetsning i skänk.

De söker 250 semestervikarier – goda chanser till förlängning: ”Ett guldläge för att få in en fot”

ANNONS På Boliden Rönnskär står produktionen aldrig stilla – och för att klara semesterperioderna krävs cirka 250 sommarvikarier. “Det är ett guldläge för att få in en fot”, säger Mimmi Lindström, mekaniker.

Smältverket på Rönnskär i Skelleftehamn, som bland annat är världsledande på återvinning av elektronik, är en av Norrlands största arbetsplatser med nära 900 anställda. Här framställs nödvändiga metaller som behövs i vårt samhälle, som till exempel guld, koppar, silver och bly. Produktionen pågår året runt, och därför behövs varje sommar cirka 250 semestervikarier.

– Det är dels för att den ordinarie personalen ska få chans att vara lediga, men även ett bra sätt för oss att lära känna ny personal och hitta personer att anställa på längre sikt. Många av våra anställda har börjat sin karriär hos oss som semestervikarier, berättar Cecilia Sundell Hedblad, hållbarhetschef vid Boliden Rönnskär.

I olika lokaler det mekas i allt från gigantiska hjullastare till små packmoppar och elmotorer. ”Det är verkligen en blandning av allt möjligt här”, säger Andreas Aston.

Även om de flesta semestervikarier jobbar i produktionen som processoperatörer, behöver även underhållet stärkas upp. Andreas Aston, en av enhetscheferna, tar oss runt i olika lokaler där det mekas i allt från gigantiska hjullastare till små packmoppar och elmotorer.

– Det är verkligen en blandning av allt möjligt här, säger han när vi stannar upp i den första lokalen.

Inte lämnad i sticket

Han förklarar att de efterfrågar personer som är intresserade av att skruva och meka, och som har rätt inställning till att lära sig nya saker.

– Det är så klart meriterande att ha jobbat som mekaniker. Men du kommer även långt med att ha skruvat i din egen epa, moppe eller bil – och helt enkelt gillar att jobba med händerna, säger han.

Du kommer även långt med att ha skruvat i din egen epa, moppe eller bil – och helt enkelt gillar att jobba med händerna.

Som ny får du alltid jobba med en ordinarie anställd, och blir aldrig lämnad i sticket.

– Nej, om vi väljer att anställa dig kommer du att få en den hjälp du behöver för att klara av arbetet, säger Andreas.

Andreas Aston, enhetschef.

I en av byggnaderna som vi besöker träffar vi Mimmi Lindström som jobbat på Rönnskär sedan 2018. Hon arbetar på en avdelning som heter transmission där de till exempel reparerar och underhåller växellådor, lager och elmotorer.

– Jag älskar variationen och att det kommer nya utmaningar varje dag. Det är alltid roligt att gå till jobbet, säger hon.

Jag älskar variationen och att det kommer nya utmaningar varje dag.

Mimmi lyfter också möjligheten att utvecklas på jobbet, och att det finns utrymme för det.

– Vi blir väl omhändertagna. Det är bra förmåner, utbildningar och goda möjligheter att prova på olika saker. Boliden är ju trots allt en stor koncern, säger hon.

”Guldläge”

Att sommarjobba på Rönnskär är något som hon verkligen rekommenderar.

– Ja, det är ett guldläge för att få in en fot, och en stor chans att lära sig massor av nya saker. Har du bra inställning så har du goda chanser att få fortsatt anställning, säger hon.

Mimmi Lindström har jobbat på Rönnskär sedan 2018. Hon arbetar på en avdelning som heter transmission där de till exempel reparerar och underhåller växellådor, lager och elmotorer. ”Jag älskar variationen och att det kommer nya utmaningar varje dag”, säger hon.

Det är ett guldläge för att få in en fot, och en stor chans att lära sig massor av nya saker.

I nästa byggnad håller murarna till. Här jobbar Michael Lundberg som började sin karriär på Rönnskär via sin praktik under gymnasiet, och sedan fick fast jobb efter sin första sommar som vikarie.

– Sommarjobbet var både kul och spännande. Jag fick se stora delar av verksamheten och lära mig mycket. Jag blev dessutom bra omhändertagen och fick lära mig i ett lagomt tempo, det är helt klart ett bra insteg i yrket, säger han.

Det är ett fysiskt jobb, men på ett bra sätt. Jag gillar det”, säger Michael Lundberg som arbetar som murare.

Som murare så ansvarar de bland annat för att laga och bygga upp de stora ugnar där företaget smälter koppar – men det kan även handla om mindre plattsättningsjobb i ett personalkök.

– Vi har planerade insatser men även akutjobb som dyker upp. Det gör att det är händelserikt och aldrig trist, säger Michael.

Det är ett fysiskt jobb, men på ett bra sätt. Jag gillar det.

För att jobba som murare krävs det inte att du har någon specifik utbildning sedan tidigare, men att du gillar att jobba med kroppen är ett krav.

– Det är ett fysiskt jobb, men på ett bra sätt. Jag gillar det, säger Michael.

Chans att testa nytt

Andreas Aston hoppas på att få många sökande till årets semesterperiod som sträcker sig från början av maj till slutet av augusti. Inom centrala underhållets avdelningar finns möjligheten att arbeta med pumpreparationer, växellådsrenoveringar, traverser, hydraulik, rörsvetsning/vvs, murning, plåtbearbetning, svarvning, transportband och fordonsreparationer.

– Du kanske har ett annat jobb idag som du inte trivs med, och hellre vill jobba med händerna. Testa att komma hit en sommar, det är verkligen ett utvecklande och varierande jobb, säger han.

Svetsning i skänk.

För att söka något av de 250 jobb som finns på Rönnskär behöver du vara minst 18 år och ha körkort, men förutom det så skiljer sig kraven på utbildning och erfarenhet. Allt från de som är färska från gymnasiet till de som studerat biokemi.

Vi ser gärna att människor i alla åldrar, och med olika typer av bakgrunder, söker jobb här.

– Jag vill poängtera att vi inte bara söker ungdomar. Vi ser gärna att människor i alla åldrar, och med olika typer av bakgrunder, söker jobb här. Ett semestervikariat är perfekt för den som funderar på att byta bransch eller bara är nyfiken på hur det är att jobba inom industrin, säger Cecilia Sundell Hedblad.

Sista ansökningsdag är 12 mars.

Lediga sommarjobb

Boliden Rönnskär söker 250 semestervikarier inom olika yrkeskategorier för arbete mellan 15 maj och 31 augusti. Ansökningar om sommarjobb tas emot fram till den 12 mars, men urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inom Rönnskärs centrala underhåll finns föjande roller:

Pumpavdelningen
Våra huvudområden är service och reparationer av dom flesta typerna av pumpar.

Transmissionsavdelningen
Våra huvudområden är service och reparationer av roterande utrustning så som: Växellådor, fläktar, elmotorer, bandrullar, cellmatare, drivning till skruvar och omrörare samt motoruppriktningar.

Traversavdelningen
Våra huvudområden är service och reparationer av traverser och lyftutrustning.

Tillståndskontroll
Våra huvudområden är vibrationsmätning på tex fläktar, tjockleksmätning.

Besiktning
Planera och koordinera 3:e parts besiktningar av lyftutrustning, fallskyddsutrustning och mobila arbetsplattformar.

Lans
Reparera de ”lansar” som används för att tillföra material samt tillföra värme in i Rönnskärs olika ugnar.

Mark och anläggning
Stänga av ink vatten, byte av service-ledningar, filma ledningar, asfalteringar

Rör- och VVS-avdelningen
Utför förebyggande underhåll, reparationer samt nytillverkning på Rönnskärs mediasystem.

Hydraulgruppen
Arbetar med att underhålla och uppgradera hydraulisk utrustning av tex. pumpar, motorer och cylindrar.

Fordonsverkstaden
Service och reparation av Rönnskärs mobila fordon

Maskinverkstad
Bearbetning av ämnen såsom, svarvning, borrning och fräsning

Materialberedningen
Skärning, kapning och sågning av plåtdetaljer

Skänkrep
Svetsning och fogberedning av skänkar

Bandgruppen
Reparationer på transportband, bandrullar.

Murarverkstaden
Murning av bl.a. ugnar, fasader och vaggor. Gjutningar av formsatta objekt. Kakling av kök.

Läs mer om andra befattningar och ansök på www.boliden.com/sv/karriar
För frågor, kontakta: hrronnskar@boliden.com

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Boliden Rönnskär.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons