Annons
Adam Stenlund, Tomas Vidmark, Michael Åberg, Peter Vidmark och Sebastian Åkesson i Dad Harmony. Gruppen planerar att spela in en skiva inom kort. Foto: Tinika Häggström

Efter virala succén i sociala medier – Dad Harmony planerar en skiva: ”Blir nog fler spelningar också”

MUSIK Det som började med en smygfilmad spontansång under en svensexa i Umeå har lett till planer på en skiva för medlemmarna i Dad Harmony. “Den kommer inom en snar framtid”, säger medlemmen Michael Åberg.

Annons

På kort tid har Skelleftegruppen Dad Harmony blivit populära via virala klipp på sociala medier och framträdanden i tv. Megafonen träffar gruppen en torsdagskväll när de ska repa på Mullberget.

– Vi har kontakt med olika skivbolag, och planen är att vi ska spela in en skiva, säger Peter Vidmark.

– I och med en skiva blir det nog fler spelningar också, säger Michael Åberg.

Fyra av medlemmarna i Dad Harmony står och pratar innan de ska repa på Mullberget. Den femte medlemmen, Sebastian, meddelar att han väntar på barnvakten och kommer bli sen. Foto: Tinika Häggström

Alltid sjungit ihop

Fyra av de fem medlemmarna i Dad Harmony, Michael Åberg, Adam Stenlund, Sebastian Åkesson och Peter Vidmark träffades när de gick musikgymnasiet tillsammans. Sedan dess har de sjungit ihop ofta.

– När Peter skulle gifta sig hade vi svensexa. Vi hade hyrt en relaxavdelning i Umeå, och på kvällen satt vi där och sjöng, säger Michael.

Michael Åberg ser, precis som de övriga gruppmedlemmarna, fram emot att spela in en skiva. Foto: Tinika Häggström

Den femte medlemmen, Tomas Vidmark, är Peters bror och den som orsakade den osannolika framgångssagan för papporna. Han filmade sången och lade upp klippet på sitt nya tiktok-konto.

– Vi visste inte att han filmade, men han påstår att han sa att han hade lagt upp det, säger Michael.

Annons

Alla gruppmedlemmarna minns tydligt den uppspelta stämningen vid frukosten dagen därpå. Då hade klippet redan fått över 40 000 visningar.

– Jag minns att vi skämtade om att “nu är det väl bara att säga upp sig från jobbet”. Men det var verkligen svårt att förstå hur stort det var, säger Adam.

Från köket till tv

Gruppen spelade in fler klipp, ofta mot en kuliss av vardagsstök och barnalek, och visningarna fortsatte att öka. Det dröjde inte länge innan medier som Nyhetsmorgon i TV4 och Rix FM började höra av sig.

Dad Harmony tillsammans med Laila Bagge när de gästade Rix FM. Foto: Privat

I slutet av januari i år fick gruppen för första gången chansen att sjunga en hel låt inför rikspublik när de gästade Bingolotto.

– Det var jättekul och spännande, man vill inte att något ska gå fel när man är med i tv. Helst skulle jag ha velat att vi hade gjort 100 spelningar innan vi sjöng i tv, säger Michael och skrattar.

Michael och Peter kollar in följarstatistiken på sociala medier. Foto: Tinika Häggström

Idag har gruppen över 400 000 följare på Instagram och nästan 700 000 följare på Tiktok. Bland följarna återfinns bland andra Italiens utrikesminister och USAs före detta underrättelsechef, berättar Peter.

– Vi har flest följare från andra länder. Framför allt från Tyskland och USA.

Annons

– Vi fortsätter att få nya följare, det är faktiskt ganska svårt att greppa hur många det är, säger Sebastian.

Planerar en skiva

På sociala medier har gruppen fått motta många fina kommentarer både från den utländska publiken och den svenska.

– Folk efterfrågar hela låtar som de kan lyssna på på Spotify, så nu är det att spela in en skiva som gäller, säger Michael.

Idag har gruppen fått erbjudanden från två olika skivbolag, och snart kommer de att signa med ett av dem. Sedan börjar jobbet med att spela in skivan.

– Den kommer inom en snar framtid, säger Michael.

Det har inte ens gått ett år sedan klippet från svensexan blev viralt. Idag har de hundratusentals följare på sociala medier, men det är svårt att greppa säger medlemmarna i Dad Harmony. Foto: Tinika Häggström

Alla i gruppen är överens om att låtarna på skivan ska vara covers, likt de korta snuttarna de lägger ut på sociala medier.

– Sedan blir det förhoppningsvis mer och mer eget, det är planen, säger Michael.

Annons

Den stora utmaningen är att få ihop tidspusslet, alla har barn och heltidsjobb. Dessutom tar det tid att lära sig stämmorna till hela låtar. Men det är ändå inget som ger smolk i bägaren för gruppen som ser ljust på framtiden.

– Det ska verkligen bli spännande att se vad som kommer att hända i år, säger Peter.

Artikeln är en del av Megafonen 23/2 – 2023. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons