Annons
Sponsrad artikel
Robert Abrahamsson är platschef i Skellefteå.

Dörröppnare, trappstolar och rullstolshissar – de hjälper dig med bostadsanpassningar

ANNONS När kommunen har godkänt din bostadsanpassning är det upp till dig att hitta en entreprenör som kan utföra jobbet. Om det gäller hissar och dörröppnare är Nelab i Skellefteå en pålitlig leverantör. “Här finns det stort kunnande”, säger Robert Abrahamsson.

Om du på grund av bestående eller långvarig funktionsnedsättning behöver anpassa din bostad för att den ska fungera i din vardag kan du söka bidrag för bostadsanpassning hos kommunen.

Du kan till exempel söka bidraget för att göra anpassningar i din permanenta bostad för att det ska bli lättare att sköta din hygien, laga mat, äta, sova eller ta dig in och ur bostaden.

Vanliga exempel på bostadsanpassningar är enligt Skellefteå kommun att ta bort trösklar, bredda en dörröppning, göra en ramp till entrén eller att installera automatiska dörröppningar och specialhissar.

Allt inom hissar

När du har fått ditt bidrag beviljat är det upp till dig att ta kontakt med en entreprenör som kan göra förändringarna, varav företaget Nelab är ett alternativ när det gäller just hissar och dörröppnare.

– Vi kan installera trappstolar, rullstolshissar, låglyftshissar och dörröppnare, berättar Robert Abrahamsson, platschef i Skellefteå.

Det finns många olika varianter av trapp- och rullstolshissar. MPT Lifts är en av Nelabs leverantörer som producerar hissar som de som syns på bilden. Foto: MPR Lifts

Företaget har funnits i Skellefteå sedan början av 2000-talet och har under lång tid installerat och servat hissar.

– Tillsammans med våra systerbolag i Piteå och Luleå finns det ett stort kunnande och spetskompetens inom bolaget, berättar Robert.

Kostnadsfria offerter

Situationer när en hiss kan behövas är när du blivit rullstolsbunden eller av andra anledningar inte orkar gå i trappor.

När Robert får in en förfrågan om en bostadsanpassning kommer de alltid ut till bostaden för att se vad som behöver göras, och lämnar sedan en offert på jobbet.

– Att ta in en offert kostar aldrig något, försäkrar han.

Rullstolshissar i Skellefteå.

Vid den här typen av jobb försöker de jobba skyndsamt, då de vet att behovet av anpassningen behövs.

– Det finns så klart vissa leveranstider att ta hänsyn till, men allt som vi kan påverka gör vi så snabbt vi kan, säger han.

Efter avslutat arbete så tillgodoser Nelab de underlag som behövs för att skicka in till kommunen.

Nelab i Skellefteå

0910-71 00 40
Servicegatan 11, 931 76 Skellefteå
www.nelab.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från NELAB.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons