Annons
Sponsrad artikel
Nelab gör det enkelt för bostadsrättsföreningar och företag. “Har ni en eller flera hissar, och dessutom ett antal dörröppnare? Vi kan hjälpa er att serva, renovera eller installera alla de produkterna”, säger Stefan Lundström.

Här går hissen hela vägen upp • Tidigare Meriko heter nu Nelab: “Har en utvecklad portfölj”

ANNONS Redan 2012 förvärvades Skellefteföretaget Meriko av Nelab i Piteå. Till en början behöll filialen i Skellefteå sitt namn, men sedan förra året gäller varumärket Nelab.

Det var i början av 2000-talet som företaget Meriko grundades i Skellefteå. De specialiserade sig på hissar, och tog snabbt en stor del av marknaden i Skellefteå. 2012 förvärvades de av Piteåföretaget Nelab, men behöll sitt namn ända fram till början av 2021 då de klev in i Nelab Hiss AB tillsammans med Nelabs verksamheter i Piteå och Luleå.

– Meriko var ett starkt varumärke i Skellefteå, men vi har utvecklat portföljen och våra tjänster så pass att det var dags för en nystart. Nu har vi dessutom samma namn i hela företaget vilket gör det lättare att hjälpa varandra mellan stadsgränserna utan att förvirra kunderna, säger Robert Abrahamsson, platschef i Skellefteå.

Lättare att hjälpa varandra mellan stadsgränserna utan att förvirra kunderna.

Att vara en del av Nelab ger även trygghet. Nelab i Piteå är ett stort företag med över 80 anställda inom el, hiss, vitvaror, IT-kommunikation, larm och övervakning.

– Hos oss får du fördelen av ett lokalt företag med kunnig personal på plats i Skellefteå, men även tryggheten från en större organisation där vi enkelt kan låna hit ytterligare resurser om det behövs, säger Robert.

Allt om hissar

Hissar av alla dess slag är som nämnt Nelabs huvudprodukt i Skellefteå. Allt från hissar i flerfamiljshus och allmänna byggnader till rullstolsanpassningar, saxbord och rulltrappor.

Sedan årsskiftet håller Nelab till på Solbackens företagspark. Här jobbar Robert Abrahamsson, platschef, Stefan Lundström, hisschef och säljare, Monica Björklund, tekniker, Jonas Håkansson, tekniker, och August Hällsten, tekniker.

– Vi säljer och monterar nya anläggningar, men utför även service och reparationer på de som redan finns. Dessutom har vi dygnet runt-jour ifall något skulle inträffa, berättar Stefan Lundström, hisschef och säljare.

Att hissar servas på rätt sätt är viktigt.

Deras flesta kunder är fastighetsägare, byggföretag, industrier och bostadsrättsföreningar.

– Helt enkelt alla som behöver eller har en hiss. Att hissar servas på rätt sätt är viktigt, och det kan vi hjälpa till med, säger Stefan.

Industriportar

Förutom hissar har Nelab i Skellefteå även dörrautomatik och industriportar i sitt sortiment. Vad gäller industriportar så samarbetar de med varumärkena Hörmann och Torverk.

– Hörmann är en av världens största porttillverkare, och svensktillverkade Torverk är bäst i klassen på vikportar. De är byggda för nordiska klimat, säger Robert.

Förutom hissar säljer, servar och monterar Nelab även industriportar.

Gällande hissar så är det främst ALT- och Otis-hissar som Nelab levererar, men de poängterar att de servar och reparerar alla typer av märken.

Om rätt person söker så säger vi inte nej.

– Vilken hiss du än har så kan vi hjälpa till. Slå bara en signal så kommer vi ut och kikar på er anläggning. Sen får ni ett förslag på vad vi tycker behöver göras, säger Stefan.

Öppna ögon

Nelab i Skellefteå består idag av fem personer, men de ser ett ökat behov i och med Skellefteås snabba utveckling. Inom kort räknar de med att anställa fler.

– Ja, vi har ögonen öppna. Om rätt person söker så säger vi inte nej, säger Robert och ler.

Nelab i Skellefteå

0910-71 00 40
Servicegatan 11, 931 76 Skellefteå
www.nelab.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Nelab.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons