Annons
Foto: Pexels

Se fjolårets mest populära namn i Skellefteå – de är mest i ropet nu: ”Skiljer sig från resten av landet”

NYHETER Alva och Maja är fjolårets mest populära flicknamn i Skellefteå kommun. Av pojknamnen får Henry, Malte, Ted och Theo en delad förstaplats, visar data från SCB.

Annons

De sex toppnamnen har getts till 44 barn i Skellefteå kommun under 2022. SCB, Statistiska centralbyrån, har fört namnstatistik sedan 1998 och de märker att andelen barn som delar på de mest populära namnen blir färre.

– För flickorna var det mer än dubbelt så många som fick toppnamnet 1998 jämfört med 2022. För pojkar är skillnaden något mindre, men trenden mot mer unika namn är fortfarande tydlig, säger SCB-statistikern Ann-Marie Persson i ett utskick.

Av barnen som föddes i Skellefteå har åtta vardera fått tilltalsnamnen Alva och Maja, vilket gör dem till fjolårets mest populära flicknamn i kommunen.

Annons

– Alva finns inte med på topp-20-listan i riket, som i år toppas av Astrid.

De mest populära pojknamnen under 2022, Henry, Malte, Ted och Theo, har getts till sju barn vardera. Även här sticker Skellefteå kommun ut.

– Skellefteå skiljer sig från resten av landet. Varken Malte, Ted eller Henry finns med på topp-20-listan i riket, som i år toppas av William, berättar Ann-Marie Persson.

Här listar SCB alla populära flicknamn i Skellefteå kommun under 2022:

Här listar SCB alla populära pojknamn i Skellefteå kommun under 2022:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons