Annons
Sponsrad artikel
Linda Rönnlund och Nina Andersson jobbar som inredningsarkitekter i Skellefteå. De ser ett kraftigt ökat intresse bland företag att satsa på sina miljöer.

Fler satsar på trivsamma miljöer – nu ökar Linda kapaciteten i sitt företag: ”Handlar om att få ut maximal potential ur varje rum”

ANNONS Linda Rönnlund på Nyans Design ser en ökad vilja att investera i trivsamma lokaler, både på arbetsplatsen och i hemmet. “Det påverkar mer än vad man kan tro”, säger hon.

Linda Rönnlunds bakgrund som inredningsarkitekt började med fem års studier. Två år med konstutbildning, och tre år med rumslig gestaltning och informationsdesign. Därefter startade hon eget företag i Västerås, innan hon flyttade hem till Skellefteå 2013.

– Jag drev mitt företag här uppe i några år, men har också jobbat på Thyréns arkitekter och Input interiör, innan jag startade eget igen 2019, säger Linda.

Hon berättar att marknaden för uppdrag inom inredningsarkitektur har förändrats markant under de senaste åren.

– Nu, till skillnad mot för tio år sedan, så prioriterar fler arbetsgivare och aktörer att skapa trivsamma och funktionsanpassade miljöer för sina kunder och anställda.

Ateas kontor i Skellefteå är ett av de senaste projekten som Nyans Design arbetat med. Här har de skissat på en ny planlösning för att maximera funktion och antal arbetsplatser, samtidigt som de skapat trivsamma miljöer. “Vi har varit med och skapat allt från koncept och specialritade möbler till färg, form och belysning”, säger Linda.

Förklaringar till det är den utveckling som sker i Skellefteå med nya aktörer som kommer till staden, företag som växer och helt enkelt fler som behöver flytta eller anpassa sina lokaler.

– Den stora konkurrens som finns på arbetsmarknaden bidrar också. Att ha trivsamma och funktionsmässigt anpassade lokaler är en stor del i att vara en attraktiv arbetsgivare. Det påverkar mer än vad man kan tro, säger Linda.

Från start till mål

Uppdragen har de senaste åren blivit så många att Linda behöver ta in hjälp för att hinna med allt. Med bakgrund av det har hon startat ett samarbete med Nina Andersson, även hon inredningsarkitekt, som flyttade hem till Skellefteå förra året efter 16 år i Australien.

– Det känns jätteroligt att kunna hjälpa Linda med de projekt där det behövs. Tillsammans får vi mer kapacitet nu när efterfrågan är så stor, säger hon.

Linda Rönnlund och Nina Andersson jobbar som inredningsarkitekter i Skellefteå. De ser ett kraftigt ökat intresse bland företag att satsa på sina miljöer.

Det Linda och Nina hjälper företag – och privatpersoner – med är mer än färg och form. Helst är de med redan från start för att till exempel ta fram en optimal planlösning, materialval, ljussättning och möbler som är anpassade till den aktuella kunden.

– Det handlar om att få ut maximal potential ur varje rum, inte bara att göra det fint, säger Linda som poängterar att de kan hjälpa till från planering till färdigställande.

– Vi hjälper till med allt från idéstadiet till att skruva ihop möbler. Om kunden inte vill så behöver de i princip inte göra något alls, säger hon.

Hållbarhet

När de planerar ett projekt utgår de alltid från budget, funktion, ergonomi och estetik. Ofta försöker de återanvända sådant som finns, med tanke på både budget och hållbarhet.

– Bara för att något är äldre behöver det inte vara dåligt. Ibland kan det räcka med att placera möbeln i en annan miljö, eller att till exempel klä om den, säger Nina.

Medlefors är ett av Nyans Designs största projekt de senaste åren. Här har restaurangen genomgått stora förändringar, och där det tidigare låg ett bibliotek finns idag en trivsam lounge. Aktuellt just nu är renovering av två hotellplan där Nyans Design gjort planritning för de nya sviterna, samt står för material, färg, möbler och armaturer. De nya hotellrummen ska stå klara i februari.

De tror båda på att trenden att skapa trivsamma miljöer – både hemma och på jobbet – kommer att hålla i sig, speciellt i Skellefteå där det byggs nya lokaler och framtidstron är stark.

– Att renovera sina lokaler är inte bara en investering, utan en nödvändighet för att positionera sig för anställda, kunder och samarbetspartners, säger Linda.

Nyans Design

Nyans Design hjälper företag, hotell, restauranger och privatpersoner att skapa funktionella och trivsamma miljöer.

  • Exempel på tjänster är:
  • Planering och optimering av planlösning
  • Färgsättning och Materialval
  • Möbel- och armaturförslag
  • Rita kök, badrum m.m.
  • Rita specialanpassade möbler

Vill du veta mer?
Kontakta Linda på 070-251 49 34 eller linda@nyansdesign.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Nyans Design.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons