Annons
Olof Lundh. Foto: Pressbild

Tar ”Lundh” på turné – kommer till Skellefteå som enda stoppet i norr

NÖJE Fotbollsjournalisten Olof Lundh kommer till Skellefteå med sin hyllade intervjupodd. Han är klar för Sara kulturhus den 12 mars.

Annons

Efter 375 avsnitt där både Fifa-höjdare och allsvenska profiler tagit plats vid mikrofonen har journalisten Olof Lundhs intervjupodd ”Lundh” blivit en institution inom svensk fotbollsjournalistik. Han har turnerat i Sverige förut, under 2020, men då gjorde pandemin att poddturnén fick avbrytas.

Nu, efter boksläpp och avslutad VM-turnering, laddar Olof Lundh för en andra omgång. Till våren tar han ”Lundh” på resa mellan Malmö i söder och Skellefteå i norr. Inbitna lyssnare och andra som sett honom live ska delvis känna igen sig då.

– Det är spännande att möta personer inför publik och intervjua dem, där man inte dokumenterar det utan det som sägs, det sägs live, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

– Tanken är att ha en eller två gäster som både kan prata framåtlutat inför den kommande säsongen och titta bakåt på det som ryms i nostalgiskt skimmer. Givetvis blir det delvis lokalt präglade samtal som handlar om den kommande säsongen men även vad som varit, berättar Olof Lundh.

Den 12 mars kommer turnén till Sara kulturhus. Det vankas inte bara intervjuer utan även ett nytt inslag, inspirerat av podden ”Fotbollskanalen on Tour” som Olof gör ihop med kollegorna Martin Petersson och Andréas Sundberg.

Annons

– Intervjun är bara första halvlek, andra halvlek blir tillägnad Fotbollskanalen On Tour som är på turné. Sedan jag, Martin Petersson och Andréas Sundberg tog rygg på herrlandslaget inför och under EM 2021 med en daglig podd har den blivit ett fint tillskott i Fotbollskanalens poddflora som mest kopplats till herrlandslaget och en del andra fotbollsspår, säger Olof Lundh.

– Nu blir det boots on the ground runt om i Sverige med samtal om fotboll, På Spåret och en del observationer, avslutar han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons