Annons
Pressbild: Helene Nyberg / Försvarsmakten

Laddar för julgransflygningen – då kommer F 21 synas över Skellefteå

NYHETER Efter helgen kommer F 21 att göra sin traditionsenliga julgransflygning över Norrland, så länge vädret inte ställer till det.

Annons

Flygningen i julgransformation är både ett sätt för stridsflygsdivisionerna att öva och att visa upp sig, i hopp om att ingjuta en känsla av säkerhet mot yttre hot. Det blir på måndag som Norrbottens flygflottilj F 21 tänker susa över de fyra nordligaste länen.

Planen är att göra två rutter, en norrgående och en södergående, men F 21 är tydliga med att flygsäkerheten går först. De kan behöva ändra planerna om vädret är dåligt.

– Vid låg molnbas/dåligt väder går det dessutom inte att se planen från marken. Vid otjänligt väder kan flygningen ställas in i sin helhet, skriver flygflottiljen på Facebook.

Annons

Om flygningen måste ställas in på måndag kommer de att försöka på onsdag istället. Här nedan är tiderna att hålla koll på, observera att de också kan påverkas av vädret.

– Vi vet att det är många som känner besvikelse på grund av att man saknar just sin ort i listan nedan men vi är tyvärr tvungna att dra en gräns någonstans, skriver F 21.

Uppdatering, måndag 11.12:

Nu på förmiddagen meddelar F 21 att planerna ändrats. De kommer endast att flyga en rutt och tiden som julgranen kommer att passera över Skellefteå har flyttat fram.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons