Annons
Baserat på pressmeddelande
Magnus Tjernström, medgrundare på Rail Test Nordic. Foto: Pressbilder

Grönt ljus för tågtestbanan mellan Arvidsjaur och Jörn – blir den enda i sitt slag i Europa: ”Ett stort steg”

NÄRINGSLIV Rail Test Nordic har fått ett positivt beslut av Trafikverket – och ska avtala kring rättigheterna till bandel 151 mellan Jörn och Arvidsjaur för kommande 30 år.

Annons

Rail Test Nordic har de senaste 10 åren arbetat med att skapa en unik testbana och utvecklingsmiljö för järnvägsbranschen. Nu har de äntligen fått ett positivt beslut av Trafikverket.

– Det här är ett mycket glädjande besked och ett stort steg framåt. Vår vision är att bygga en unik testanläggning för Europas järnvägsindustri, säger Lars-Åke Tjernström, medgrundare på Rail Test Nordic (RTN).

Annons

Arbetet framåt kommer nu att fokuseras på att hitta konstruktiva lösningar med berörda samebyar och fastighetsägare genom dialog och samrådsförfarande. Parallellt med detta fortskrider planeringen av byggprojektet samt arbetet med att formalisera avtalen med kunder och säkra finansieringen.

– Vi har goda förhoppningar att få detta klart under 2023 då vi ser ett starkt intresse från potentiella investerare. Det blir ett spännande och roligt år för RTN, säger Magnus Tjernström, medgrundare på Rail Test Nordic.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Rail Test Nordic
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons