Annons
Sponsrad artikel
Jens Pihlblad är marknadschef på Minnovation i Skellefteå.

Rekryterar från hela världen – hållbar integration nyckeln för framgången: ”Har något spännande på gång”

ANNONS Minnovation personalpartner har sedan 2018 anställt 250 personer som arbetar med industrietableringen i Skellefteå. Nu vill de använda samma beprövade metoder till att hjälpa andra Skellefteåföretag. “Vi ser till att den lokala kompetensförsörjningen blir hållbar”, säger Jens Pihlblad, marknadschef på Minnovation i Skellefteå.

Minnovation är ett relativt ungt bolag som startades av Min Li Danielsson 2017. Hon arbetade tidigare med internationella HR-frågor på svenska Ericsson där hon såg behovet av fler nationellt hållbara rekryteringslösningar.

– För att hjälpa dem lokala företagen ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv är det viktigt att få personalen att trivas och stanna kvar, att man skapar möjligheterna för en permanent omlokalisering till kommunen, berättar Jens Pihlblad.

Vår styrka är att möta kundernas behov av personal inom industri, installation samt sjukvården.

Minnovation började i liten skala internationellt men snabbt efterfrågades deras kompetens i norra Sverige där den stora industrietableringen tagit fart.

Sedan har det gått fort. Den totala tillväxtökning på 2 567 procent de senaste fyra åren har blivit ett kvitto på att företagets konceptet fungerar. Att snabbt hitta rätt kandidatunderlag för deras kunder ses som en stor del av framgången.

– Vår styrka är att möta kundernas behov av personal inom industri, installation samt sjukvården, säger Jens.

Minnovation har försett de stora industrietableringarna i Skellefteå med 250 personer. Nu ska de hjälpa vårdsektorn, och andra lokala Skellefteåföretag, att hitta personal.

En annan del i Minnovations framgång som personalpartner är att de har en process för hållbarhet. Med hållbarhet syftar de till att människor ska trivas i sina nya städer – men även att de ska tillgodose rekryteringsbehoven utan att påverka samhällsviktiga funktioner.

– Det är inte hållbart att vi flyttar personal från vården till industrin. Där har vi istället andra lösningar, säger Jens.

Rätt kompetens

Hållbar rekrytering för Minnovation innebär att möta kundernas rekryteringsbehov med rätt kompetens utifrån. På så sätt kan de motverka en självkanabalism hos de lokala företagen och istället skapa möjligheter för en lokal tillväxt inom näringslivet.

Det är inte hållbart att vi flyttar personal från vården till industrin.

En viktig del för Minnovation är att vara en hjälpande hand till sjukvården. I det arbetet kommer nyanställda Linda Berglund att vara ett starkt tillskott. Hon har tidigare arbetet på ett av Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag inom vård och socialt arbete.

– Jag valde Minnovation för att jag tycker att det verkar vara ett otroligt glatt gäng med familjär känsla. När vi sammanflätar min tidigare erfarenhet med företagets hållbara lösningar för rekrytering så blir vi en avgörande del till norra Sveriges utveckling. Vi har något spännande på gång här, säger hon.

Linda Berglund, till höger, är senaste tillskottet på Minnovations Skellefteåkontor.

För att få människor att stanna på sin nya ort har Minnovation utvecklat flera strategier.

– Att komma till en ny stad är inte lätt, och det gäller oavsett om du flyttar hit från Tyskland eller från Sundsvall. Vi vill minska den barriären och verkligen se till att de trivs i sin nya hemstad, säger Jens.

Hur går det till?

– Vi hjälper till exempel till med boende och andra praktiska saker – men även att integrera dem i samhället och att skapa ett nätverk även utanför jobbet.

Samarbetar med föreningar

En samarbetspartner är föreningen Expats and Friends, men de har även samarbete med andra föreningar i Skellefteå.

– Det är minst lika viktigt att de trivs i Skellefteå, och det är det fokuset tillsammans med en utvecklad process som skiljer oss från företagens tidigare rekryteringslösningar, säger Jens.

Det är minst lika viktigt att de trivs i Skellefteå.

Framåt har de fokus inställt på att vara en hjälpande hand inom vården, men det är inte bara vård och batteriproduktion som de kan hjälpa till med. Minnovations kontaktnät står öppet för alla lokala Skellefteåföretag som behöver rekrytera personal.

– Det gäller oavsett antalet personer ni vill rekrytera, slå en signal så hittar vi en lösning utifrån era förutsättningar och behov, säger Jens.

Har ökat med 2 567 procent

  • Grundades 2017
  • Blev Gasell-företag 2022, med en tillväxt på 2567 procent
  • 250 anställda i Skellefteå
  • Satsar på hållbar rekrytering med fokus på integration och omlokalisering.
  • Har nio kontor i åtta olika
  • Europeiska länder och ett stort globalt nätverk

Minnovation personalpartner

Kanalgatan 77, 931 34 Skellefteå
Jens Pihlblad 070-990 32 30
www.minnov.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Minnovation.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons